Fly indsættes i kontrol af dansk fiskeri

0
Illustration: Lianhao Qu / Unsplash

Flyverhjemmeværnet skal fast hjælpe til med flyovervågning af dansk fiskeri. Det oplyser Fiskeristyrelsen.

Fiskeristyrelsen kan nu gennemføre fiskerikontrol ombord på Flyverhjemmeværnets Britten-Norman Defender-fly. Det står klart efter styrelsen har indgået et fast samarbejde med Flyverhjemmeværnet om flyovervågning til brug for kontrol.

Allerede i 2019 indledte de to et samarbejde, hvor Flyverhjemmeværnet foretog flyveovervågning i dansk økonomisk zone. Dengang lød begrundelsen, at det skulle give Fiskeristyrelsen mulighed for blandt andet at kontrollere kritiske farvandsområder på en hurtig og effektiv måde, eksempelvis som led i kontrollen af landingsforpligtelsen. Samarbejdet var i første omgang et pilotprojekt, men nu er det altså blevet fast.

Fiskeristyrelsen vil i løbet af det kommende år løbende evaluere anvendeligheden af teknologien i udvalgte farvande og områder. Det er en kontrolform, som allerede praktiseres i flere andre EU-lande – og som støtter op om anvendelse af ny teknologi i fiskerikontrollen som på sigt forventes også vil omfatte afprøvning af større droner.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her