Geodatastyrelsen opruster med lederkompetencer

Arkivfoto: Geodatastyrelsen

Med en Master i Hydrografi fra London med det højeste niveau af international anerkendelse udgør Belén Jiménez Barón et nyt vigtigt bindeled mellem hydrografisk dataindsamling og databehandling i Geodatastyrelsen. Det skriver MMT på Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Som følge af det stigende fokus på digitalisering står Belén Jiménez Barón aktuelt i spidsen for implementeringen af et nyt dybdedatasystem, der har til formål at effektivisere lagring, kvalitetssikring og distribution af styrelsens hydrografiske data. Det stiller store krav til Belén Jiménez Baróns ledelsesmæssige kompetencer, og derfor har hun valgt at supplere sine tekniske kompetencer med en af landets hårdeste MBA-uddannelser – den såkaldte MMT-uddannelse (Master in Management of Technology), som har særligt fokus på ledelsesmæssige og organisatoriske forandringer gennem anvendelsen af teknologi.

”Det er en vigtig forudsætning for at kunne optimere styrelsens processer, at jeg formår at kombinere min tekniske viden med ledelse og strategi, og MMT-uddannelsen er i den forbindelse ideel til at få udbygget værktøjskassen med konkrete ledelsesmæssige metoder og ny viden,” siger Belén Jiménez Barón.

Belén Jiménez Barón er netop nu ved at udarbejde sit første projekt på MMT-uddannelsen, som skal kortlægge Geodatastyrelsens hydrografiske udfordringer, hvorefter hun i de kommende måneder vil dykke nærmere ned i de mulige løsninger, der skal danne grundlaget for et datadrevet søkortkontor.  

”De problemstillinger, vi bliver præsenteret for på uddannelsen, kan relateres meget direkte til den konkrete udfordring og digitale transformation, vi står over for, som er nødvendig for at kunne styrke den maritime sikkerhed i Grønland,” slutter hun. 

Powered by Labrador CMS