Danmark fortsat blandt største fiskerinationer i EU

Tine Kirk. Foto: Danske Havne
Tine Kirk. Foto: Danske Havne

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Fisketrawler
Finanslovsaftale - Kæmpe område uden trawlfiskeri
hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia

Værdien af fisk landet i danske havne er faldet cirka 9 procent i 2020, og det er blandt andet lukkede restauranter i Danmark og Europa, der presser prisen på konsumfisk. Alligevel er Danmark fortsat blandt de største fiskerinationer i EU. Det skriver Danske Havne i deres nyhedsbrev.

I de danske fiskerihavne er der sidste år landet fisk for cirka 3,5 milliarder kroner. Det er et fald på cirka 9 procent i forhold til året før. Der er dog sidste år samlet landet lidt flere fisk, målt i vægt – 940.000 tons fisk i forhold til 2019, det svarer til cirka én procent mere.

”Det kan være svært at sige noget generelt for alle havne, da mængder og værdier af fiskene, der landes, varierer meget fra havn til havn, Det ser dog ud til, at Corona-pandemien kan tilskrives en stor del af forklaringen på, at værdien af fiskene er faldet,” siger direktør i Danske Havne Tine Kirk.

Restauranter i Europa har været tvunget til lukke. Det har negativ betydning for prisen på de dyre spisefisk – konsumfisk som for eksempel pighvar og tunger samt skaldyr. Fiskene og skaldyrene har derved været sværere at afsætte, og i Hvide Sande ser havnedirektør Steen Davidsen frem mod 2021 med bekymring.

”De senere år har vi desværre oplevet, at fiskepladserne rykker længere mod nordvest, og at Hvide Sande fiskerne derfor også lander en del af fisken i nordjyske havne. Når vi dertil lægger Brexit-skyggen og Corona-usikkerheden giver det panderynker for fiskerierhvervet, som på alle måder har stor betydning for Hvide Sande Havn,” siger havnedirektøren.

I Hanstholm Havn oplever havnedirektør Nils Skeby også, at de lave priser på konsumfisk har haft betydning for værdien af de fisk, der landet. Omvendt er der fanget flere industrifisk, så den samlede værdi af fisk er i Hanstholm stort set status quo.

”Hanstholm Havn ser dog spændt frem mod 2021, hvor vi håber, prisen på konsumfisk igen stiger, mens jeg ikke endnu ved, hvilken betydning Brexit får på landingen af fisk. Vi har ikke det fulde overblik,” lyder det fra Nils Skeby.

”Det er dog fortsat vigtigt at understrege, at Danmark er en af EU’s største fiskerinationer med landinger for en værdi af 3,5 milliarder kroner og cirka 12.000 mennesker direkte eller indirekte beskæftiget med fiskeri ved de største danske fiskerihavne,” slår Tine Kirk fast.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Foto Twitter Johan Norrman, Chef for den svenske kystvagt
Voldsom brand på tysk bulkcarrier ud for Göteborg
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet

RELATED POSTS