Så mange arbejdspladser har coronaen kostet i rederierne

Så mange arbejdspladser har coronaen kostet i rederierne

Beskæftigelsen blandt medlemmerne i Danske Rederier faldt 5,5 procent i 2020. Særligt udenrigsfærgerne har haft vanskelige vilkår under Covid-19 og har måttet skære i medarbejderantallet. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Publisert Sist oppdatert
Så mange arbejdspladser har coronaen kostet i rederierne

Lukkede grænser, oplagte færger og få passagerer har i lange perioder været virkeligheden for de danske udenrigsfærger i 2020 og 2021. Derfor måtte flere rederier skære i antallet af medarbejdere, og det kan nu aflæses i jobtallene. Beskæftigelsen blandt Danske Rederiers medlemmer er faldet 5,5 procent fra 2020-2021, hvor passagerfærgerne står for den største tilbagegang med 20,6 procent.

”Det har været en svær periode særligt for udenrigsfærgerne, og med det begrænsede passagergrundlag og oplagte færger har de været nødt til at skære i antallet af medarbejdere. Det er trist, at en del af de ansatte bliver direkte berørt af Covid-19-pandemien, og jeg håber, at mange vil kunne blive genansat, når skibene igen sejler for fuld kraft,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Afskedigelserne har ramt både landansatte og søfarende, og det samlede antal ansatte blandt Danske Rederiers medlemmer er på nuværende tidspunkt lige under 23.000.

Også offshore har været påvirket det seneste år, hvor stillinger knyttet til boreriggene er blevet skåret. Offshore gik samlet set 10,5 procent tilbage som følge af færre opgaver for boreriggene. Dog er en stor del af stillingerne siden opgørelsen allerede vendt tilbage, og der er således positive takter.

”Offshore er på vej den rigtige vej igen, og jeg tror, at vi vil se en generel fremgang i beskæftigelsen, når vi måler på det næste gang. Folk vil begynde at rejse igen, og der vil blive behov for flere folk i rederierne igen. Vi arbejder hele tiden på, at færgerne får så gode muligheder for at sejle med fuld kapacitet så hurtigt som overhovedet muligt, og dermed også skabe grundlag for at øge beskæftigelsen igen,” siger Jacob K. Clasen.

Powered by Labrador CMS