Canada bestiller to nye isbrydere til Arktis

0
Canada bestiller to nye isbrydere til Arktis

Canada bestiller to nye isbrydere til Arktis

Canadas regering har planer om at bygge to nye isbrydere til operationer i Arktis.

Regeringen i Canada har bestilt to store isbrydere som en del af sin nationale skibsbygningsstrategi. Det nordamerikanske land er nemlig bekymret over væksten i kommerciel skibsfart, trusler mod miljøet og den samlede øgede aktivitet i Arktis, og derfor sætter de nu ind med mere aktivitet i området.

”De nye arktiske isbrydere vil være en game-changer for Canadas maritime industri – både i deres konstruktion og den forskel, som en stærkere tilstedeværelse i Arktis vil gøre,” siger Bernadette Jordan, der er minister for fiskeri, have og den canadiske kystvagt.

De to skibe skal hver have plads til op til 100 medarbejdere, ligesom der stilles krav om, at de har en rækkevidde og udholdenhed på cirka 30.000 sømil med en tophastighed på over 18 knob.

”Skibene bliver bygget af canadiske skibsværfter og vil gøre kystvagten i stand til at udføre videnskabelige forsøg, levere forsyninger og påtage sig andre missioner i vores arktiske region året rundt,” siger ministeren.