Dansk havn opruster med ny direktør

0
Hirtshals Havn som knudepunkt for produktion og forbrug af vedvarende energi. Illustration: Hirtshals Havn

Hirtshals Havn har som en del af sin nye havneudvidelse og -opgradering ansat Steen Harding Hintze som fremtidig direktør for havnens nye udviklingsselskab. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Som en del af den grønne udvikling bliver der oprettet et selvstændigt udviklingsselskab, som har til formål at forestå udviklingen af de dele af havnen, som ikke knytter sig direkte til den almindelige havnedrift. Hirtshals Havn har i den forbindelse ansat Steen Harding Hintze som direktør. Steen medbringer en stor viden inden for området fra sin tidligere stilling ved energiparken GreenLab Skive, som han var med til at bygge op.

”Vi vil gøre havneområdet til et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn energi ved at lave en sektorkobling mellem blandt andet fjernvarme, grøn strøm og flydende biogas (LBG). Eksempelvis har flere virksomheder på havnen en stor mængde overskudsvarme, som i dag går tabt. Det vil i fremtiden kunne anvendes i en energisymbiose af andre virksomheder eller fjernvarmen,” siger Steen Harding Hintze, fremtidig direktør for Hirtshals Havns nye udviklingsselskab.

Som et ekstra aspekt i de nye og forbedrede havnefaciliteter ønsker Hirtshals Havn også at indtænke offentligheden, herunder både lokalbefolkningen i Hirtshals og i Hjørring Kommune, turister og andre besøgende. Hirtshals Havn arbejder i øjeblikket på nogle specifikke tiltag, så som udsigtsplatforme, opholds- og lystfiskepladser, samt muligheden for at bevæge sig rundt på de nye arealer enten i bil eller til fods.

Havnens fysiske beliggenhed, den eksisterende infrastruktur samt planerne om en opgradering af havnens faciliteter åbner samtidig muligheden for, at Hirtshals Havn kan gøre sin entre på markedet for grønne havne. I forbindelse med op-graderingen af Hirtshals Havn til version 2.0 vil der blive igangsat en udviklingsproces, som skal tiltrække virksomheder og investeringer med fokus på grøn omstilling til havnen. Samtidig skal rammebetingelserne for havnens eksisterende virksomheder optimeres.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her