Dansk havvindmøllepark foran sin tidsplan

Dansk havvindmøllepark foran sin tidsplan

Havvindmølleparken Kriegers Flak, der lige nu er ved af blive opført i Østersøen ud for Bornholms kyst, er foran i tidsplanen. Indtil videre er 52 ud af 72 vindmøller sat op.

Publisert Sist oppdatert
Dansk havvindmøllepark foran sin tidsplan

Danmarks nye havvindmøllepark Krigers Flak, der lige nu er ved af blive opført i Østersøen ud for Bornholms kyst, er foran i tidsplanen. Indtil videre er 52 ud af 72 vindmøller sat op af Siemens Gamesa, der står for opsætningen. Det skriver TV2 Bornholm.

Efter planen skal havvindmølleparken stå færdig i juni – i Østersøen 55 kilometer ud for Bornholms vestkyst – og efter den første af de mange vindmøller stor klar den 27 januar efter flere års forberedelse, så er de altnå nu godt med i forhold til kalenderen.

”Vi er lidt foran tidsplanen, så det er positivt. Rent planlægningsmæssigt gør det jo det hele lidt nemmere, at vi ikke er på bagkant. Men at vi er på forkant, og vi har tid til, at der kommer noget vejrmæssigt eller lignende,” siger Constructive Projekt Manager Lasse Friis Groht til TV-stationen.

Havvindmølleparken forventes at være i fuld drift ved udgangen af 2021, og når den er færdig, vil vindmøllerne kunne dække det årlige elforbrug i 600.000 husstande.

Havvindmølleprojektet, der er det største af sin slags i danmarkshistorien, opføres af Siemens Gamesa i samarbejde med Rønne Havn.

Powered by Labrador CMS