Venstre fremlægger planer for maritime udvidelser

0
Venstre fremlægger planer for maritime udvidelser

Venstre fremlægger planer for maritime udvidelser

Oppositionspartiet Venstre har i dag fremlagt sit udspil til fremtiden for Danmarks infrastruktur. Sammenlignet med regeringen, så vil partiet spendere yderligere 4,3 milliarder på maritime udvidelser.

Venstre har i dag fremlagt sit udspil til fremtiden for Danmarks infrastruktur. Offentliggørelsen kommer blot få uger efter regeringen lovede store udvidelser til de maritime erhverv, men nu er oppositionspartiet klar til at spendere yderligere 4,3 milliarder – i alt 110 milliarder kroner.

Det skal blandt andet bruges til dybere sejlrender i de danske havne, ligesom Venstre i modsætningen til socialdemokraterne blandt andet vil bruge 1,5 milliarder kroner på et fremskudt færgeleje ved Tårs på Lolland.

Læs også: Minister skyder havnedrømme ned – Ikke realistisk

Ifølge beregninger vil et fremskudt færgeleje nedbringe sejltiden til og fra Langeland fra 45 minutter til det halve, og derfor .

”Her taler vi om hurtigere infrastruktur i den sydlige del af Danmark mellem to områder, der absolut står med ryggen til hinanden. Vi kan ikke udnytte hinandens potentiale, fordi der er over en times transport mellem Svendborg og Nykøbing Falster,” siger Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S), om fraværet af en fremskudt havn til TV2 Øst.

Han glæder sig derfor over, at Venstre nu bringer havnen tilbage i forhandlingerne, for havnen vil nemlig betyde, at der skabes en hurtig forbindelse fra hele Lolland til det sydfynske område, som bringer både uddannelser og jobs tættere borgere på begge sider af Langelandsbælt.