Så meget skal Suez-kanalen udvides

0
Så meget skal Suez-kanalen udvides

Så meget skal Suez-kanalen udvides

Blot halvanden måned efter containerskibet Ever Given satte sig fast i Suez-kanalen har de egyptiske kanalmyndigheder fremlagt planerne om en udvidelse.

Ledelsen bag den vigtigste vandvej mellem Europa og Asien, Suez Canal Authority, har på et pressemøde nu fremlagt planerne om en udvidelse af Suez-kanalen. Det sker omkring halvanden måned efter det 400 meter langt containerskib Ever Given satte sig fast og blokerede for al skibstrafik gennem kanalen i knap en uge.

Ifølge Osama Rabie, der er formand for kanalmyndighederne i Suez, skal den 30 kilometer lange strækning fra byen Suez til den store sø Great Bitter Lake udvides med 40 meter på den østlige side, ligesom også dybden skal øges fra cirka 20 meter til 22 meter.

Læs også: Kanalmyndighed sænker erstatningskrav til Ever Given

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, deltog i tirsdagens pressemøde, og han slog fast, at projektet skal være færdiggjort inden for to år.

Containerskibet Ever Given er i øvrigt fortsat tilbageholdt i Great Bitter Lake, da der endnu ikke er sket en afklaring i tvisten om erstatningskravet fra kanalmyndighederne til skibets japanske ejer. I første omgang lød kravet på knap 1 milliard dollar, men er nu nedsat til 600 millioner.