Dansk færgeulykke skal undersøges igen

Dansk færgeulykke skal undersøges igen

Den tragiske ulykke på Scandinavian Star, der i 1990 kostede 159 mennesker livet, skal nu undersøges på ny. Det har et bredt flertal i Folketinget i onsdag besluttet.

Publisert Sist oppdatert
Dansk færgeulykke skal undersøges igen

Folketinget er onsdag er nået til enighed om at nedsætte en uvildig task force, der endnu engang skal forsøge at kaste lys over ulykken på Scandinavian Star, der skete i 1990.

Taskforcen skal undersøge reder-, ejer- og forsikringsforholdene i sagen – alle spørgsmål der, trods tidligere undersøgelser, fortsat er stor tvivl omkring.

”Jeg er glad for, at et bredt flertal nu er blevet enige om at få undersøgt elementer i sagen om den tragiske brand på Scandinavian Star. Det skylder vi ikke mindst ofrene, men også de efterladte, der den dag i dag fortsat sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål. Undersøgelsen vil forhåbentlig kunne skabe mere klarhed over sagens faktiske omstændigheder, og taskforcen skal komme med sin vurdering af, om der er grundlag for, at politiet iværksætter yderligere efterforskning af mordbranden,” siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Scandinavian Star stævnede den 6. april 1990 ud fra Oslo med kurs mod Frederikshavn. Natten til den 7. april udbrød der brand på skibet og 159 mennesker mistede livet – heriblandt 33 danskere.

Såfremt de nys undersøgelser kaster nyt lys over sagen, så kan det føre til, at en politimæssig efterforskning skal genoptages.

Powered by Labrador CMS