Holland klar til vaccination af 50.000 søfolk

0
Holland klar til vaccination af 50.000 søfolk

Holland klar til vaccination af 50.000 søfolk

Det hollandske vaccinationsprogram for op mod 50.000 søfolk er klar til at gå i gang i midten af juni.

Alle besætningsmedlemmer, der arbejder på hollandsk-flagede eller hollandsk-styrede skibe, er berettigede til en vaccination mod covid-19 i løbet af de kommende måneder, når landets storstilede vaccineprogram bliver søsat. Det oplyser den kongelige forening af hollandske skibsredere (KVNR).

I midten af juni vil programmet nemlig starte vaccinationen af op mod 50.000 søfolk, og i alt cirka 49.000 vacciner fra amerikanske Johnson and Johnson vil blive stillet til rådighed.

”Vi er nødt til at komme foran dette problem nu. Risikoen for et inficeret skib er for stor, og når alt kommer til alt er akut lægehjælp ikke umiddelbart tilgængelig til søs. Takket være dette vaccinationsprogram kan kontinuiteten i den service, der leveres af hollandske skibe, også garanteres,” siger KVNR-direktør Annet Koster.

Vaccinationerne finder sted i flere af landets større havne samt i Schiphol Lufthavn i Amsterdam.