Endelig! Nu skal støjniveau fra installationsskib måles

Endelig! Nu skal støjniveau fra installationsskib måles

Weekenden byder på en længe ventet støjmåling for naboerne til Rønne Havn, der i lang tid har klaget over lydgener fra skibet Vole au Vant.

Publisert Sist oppdatert
Endelig! Nu skal støjniveau fra installationsskib måles

Når installationsskibet Vole au Vant lørdag vender tilbage til Rønne Havn efter en uge på Østersøen, så venter der denne gang endnu en støjmåling efter naboerne til havnen har klaget over lydgener fra fartøjet. Det skriver TV2 Bornholm.

En lydmåling har tidligere fundet sted, men den var ikke brugbar, og derfor håber Rønne Havn nu, at kunne få godt materiale, der kan vise om og i så fald hvor slemt problemet egentligt er.

”De første skridt vi tager nu her, det er, at vi ser på, hvad det er for noget støj, der generer naboerne. Og så ser vi selvfølgelig på, hvad er det for nogle forholdsregler og modtræk, vi kan foretage i forhold til det,” siger Thomas Bendtsen, der er direktør for Rønne Havn.

Rønne Havn vil sammen med kommunen udarbejde et støjregulativ, der fastsætter, hvor meget alle brugere af havnen må støje.

Vole au Vant var i sidste uge i desuden ude for et mindre uheld med en knækket kran, der bød på et olieudslip. Læs mere om den episode her.

Powered by Labrador CMS