Semco vinder kontrakt til igangsætning af Tyra-feltet

Semco vinder kontrakt til igangsætning af Tyra-feltet
Publisert Sist oppdatert
Semco vinder kontrakt til igangsætning af Tyra-feltet

Total E&P Danmark har tildelt et konsortium bestående af Actemium Oil & Gas Commissioning og Semco Maritime idriftsættelseskontrakten på Tyra-feltet, der i øjeblikket undergår en større ombygning. Kontrakten er vundet efter en international udbudsrunde.

De to selskaber skal blandt andet stå for projektledelse, HSE-ledelse, planlægning, ingeniørarbejde i forbindelse med idriftsættelsen, forberedelse af afskibning af platformene fra værfterne, udførelse af idriftsættelsen offshore, indkøb og indgåelse af aftaler med underleverandører samt service i forbindelse med idriftsættelsen.

“Vi er stolte over, at Total har valgt vores konsortium i et udbud af denne spændende idriftsættelseskontrakt, der er en del af den historiske genopbygning af Tyra-feltet, som vil forbedre den samlede energieffektivitet og ventes at reducere CO2-udledningen med 30%. Vi ser frem til at indlede samarbejdet,” siger Anders Benfeldt, der er Senior Vice Presiden i Semco Maritime Oil & Gas, i en pressemeddelelse.

Genopbygning af Tyra-feltet omfatter blandt andet installation af otte nye platforme på Tyra-feltet. Disse er blevet er fremstillet i Indonesien, Singapore og Italien og installeres i 2021 og 2022.

“Genopbygningsprojektet vil gøre Tyra til et højteknologisk eksportcenter, som vil sikre Danmarks gasforsyning mange år fremover, og vi ser frem til at bidrage med vores fælles erfaring og viden, når Total skaber de topmoderne produktionsfaciliteter og sikrer effektiv produktion og forbedret sikkerhed,” siger Christophe Monier, der er Business Unit Manager i Actemium Oil & Gas Commissioning.

Ejerskabet af Tyra tilhører Dansk Undergrunds Consortium, som foruden operatøren Total består af norske Noreco og statens olieselskab, Nordsøfonden.

Powered by Labrador CMS