Biomega investerer i bioraffinaderi på Hirtshals Havn

Arkivfoto
Arkivfoto

Biomega Group udvider forretningen og investerer nu i et nyt bioraffinaderi på Hirtshals Havn med henblik på at producere fødevareingredienser, der kan bidrage til øget human sundhed og ernæring.

Publisert

Biomega Group udvider forretningen og investerer igennem Biomega Denmark nu i et nyt bioraffinaderi på Hirtshals Havn med henblik på at producere fødevareingredienser, der kan bidrage til øget human sundhed og ernæring. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det nye bioraffinaderi følger efter, at virksomheden netop har afsluttet opgradering af sit eksisterende produktionsanlæg, som er strategisk placeret på den norske vestkyst uden for Bergen.

Med en tocifret millioninvestering (EUR) i et nyt anlæg på Hirtshals Havn udvider Biomega ikke alene sin produktionskapacitet men etablerer også den nyeste teknologi til at kunne producere nye fødevareingredienser, der er en vigtig brik i virksomhedens planer om at vokse på markedet for fødevarer med fokus på menneskers sundhed og ernæring. Biomega forventes senere i år at lancere sit nye peptid-produkt “Biomega PURET” baseret på laks, der skal produceres på fabrikken i Hirtshals. Desuden skal anlægget facilitere den fortsatte vækst af den populære SalmigoT-serie, der er designet til industrien for højkvalitetsfoder til kæledyr.

Med afsæt i Hirtshals Havns unikke geografiske beliggenhed direkte til vigtige søkorridorer i Nordsøen og en veludbygget infrastruktur på landsiden, rummer Hirtshals rige muligheder for en lang række virksomheder, der er beskæftiget med produktion og håndtering af fersk laks.

”Hirtshals er en vigtig gateway for laks til Europa med lokale mængder, der vokser betydeligt fra år til år, og vi er begejstrede over den mulighed, som Hirtshals giver for at udvide vores forretning. Biomega har modtaget stor støtte fra de lokale myndigheder, Hjørring kommune og Hirtshals Havn, i forbindelse med udviklingen af projektet,” siger administrerende direktør for Biomega Group Stig Petersen.

Biomega producerer foder- og fødevareingredienser baseret på marine råvarer af høj kvalitet og har over de sidste par år vist en betydelig vækst. Virksomheden bruger sin unikke, patenterede, enzymatiske hydrolyseproces til forsigtigt at omdanne friske laksedele til lakseproteiner og -olier, som anvendes af sektorer inden for blandt andet fødevarer, foder til kæledyr, sundhed og ernæring.

”Vi er stolte over at kunne byde Biomega, som er en af de førende virksomheder inden for biovidenskab, velkommen til Hirtshals Havn. Udover at være en spændende virksomhedstilførsel til havnen, er der også tale om en virksomhed, som passer utroligt godt ind i havnens øvrige klynge af laksevirksomheder,” lyder det fra Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Hirtshals Havn, som er overbevist om, at de kan drage nytte af hinanden.

Biomega har opnået fire patenter i forbindelse med sin bioraffineringsproces og har investeret over 20 år i forskning og udvikling i bæredygtig ernæring og bioraffinering. Med den seneste investering styrker Biomega sit værdisæt om at være ambassadør for den cirkulære økonomi ved at sikre en større udnyttelse af laksen som råvare til anvendelse i fødevareproduktion.

Biomega får beliggenhed i den østlige del af Hirtshals Havn på Willemoesvej.
Powered by Labrador CMS