Esvagt spår lovende 2021 efter lav nedgang i coronaår

Esvagt spår lovende 2021 efter lav nedgang i coronaår

Med vækst inden for offshore vind med Service Operations Vessels (SOV)-nybygninger og en genoplivning i olie og gas-markedet ser 2021 lovende ud for Esvagt efter et udfordrende 2020 grundet Covid-19. Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert
Esvagt spår lovende 2021 efter lav nedgang i coronaår

2020 var et år, hvor Esvagt yderligere udviklede sin omstilling til offshore vind i Europa med tre nybyggede skibe, hvoraf det første blev leveret i 2020. De tre nye skibe vil forøge virksomhedens indtjeninger betydeligt. Derudover står Esvagt stærkt til at positionere sig globalt igennem det nyligt offentliggjorte joint venture med amerikanske Crowley.

”Esvagt klarede desuden corona-pandemien i 2020 og så et positivt resultat med kun 5 procents nedgang i omsætningen trods særdeles udfordrende markedsvilkår. 2020’s resultater bekræfter Esvagts robusthed i både organisation og flåde. Esvagts nettoresultat blev påvirket af 5% nedgang i flådens bogførte værdi forårsaget af den negative udvikling af NOK- og GBP-valutaerne samt den forsinkede genoplivning af olie- og gasaktiviteterne,” skriver de.

Esvagt forbliver ifølge selskabet i ”fremragende økonomisk stand med positiv operativ pengestrøm og yderst vedligeholdte skibe af høj kvalitet”.

Udsigterne er meget positive i offshore vind og positive i olie og gas-markedet med dets tydelige genoplivning i starten af 2021.

Powered by Labrador CMS