Ny maritim udstilling indtager Kystmuseet Skagen

Foto: Kystmuseet Skagen

En ny udstilling, der viser et udvalg af Ole Ubbesens fine akvareller af skibe og havet, er i denne uge åbnet i caféen på Kystmuseet Skagen.

Publisert

Arkitekt og maler Ole Ubbesens akvareller af maritime motivet indtager i denne uge caféen på Kystmuseet Skagen. Udstillingen viser et udvalg af Ole Ubbesens malerier af skibe og havet, som var et gennemgående tema i langt de fleste af hans værker

Ole Ubbesen, der blev født i 1931 og døde i 2018 var ved siden af kunsten desuden sejler, hvorfor han på levende vis formåede at fange og skildre skibets bevægelser og havets stemning.

Mange af motiverne har han fundet ved sejlads i Danmark ombord på båden Havjarl, en kopi af en norsk Colin Archer lodsbåd, som han selv havde bygget. Ældre skibstyper er derfor ofte et centralt motiv, men også nyere skibe, kyst og havets natur skildres levende og stemningsfuldt.

Alle de udstillede værker er til salg, og inden længe vil det også være muligt at købe plakater og kort med Ole Ubbesens maritime motiver på Kystmuseet Skagen.

Powered by Labrador CMS