Anklager: Dansk drabssigtet har tilstået færgedrab

Anklager: Dansk drabssigtet har tilstået færgedrab

Den 52 årige danske mand, der er sigtet for at have overfaldet et tysk kærestepar, der endte med at koste den ene livet ombord på færgen Viking Sally for 34 år siden, har angiveligt tidligere tilstået forbrydelsen.

Publisert Sist oppdatert
Anklager: Dansk drabssigtet har tilstået færgedrab

Den i dag 55 årige danske mand, der er sigtet for et groft overfald og drab ombord på færgen Viking Sally i 1987, har angiveligt tidligere tilstået forbrydelsen flere gange. Det kom frem under sagens første retsmøde mandag i Finland.

Ifølge avisen BT fremgår det af finske retsdokumenter, at den drabstiltalte danske mand i fortrolighed tilsyneladende har indrømmet overfor to danske kvinder, at han stod bag det dødelige overfald på et ungt tysk kærestepar.

En 20-årig mand og hans 22-årige kæreste blev slået med talrige slag i hovedet med en skarp slaggehammer, hvilket endte med at koste manden livet, mens kvinden på mirakuløs vis overlevede efter at have ligget bevidstløs i flere uger.

Den tiltalte dansker, der har tilbragt op mod 20 år af sit liv i fængsel, har angiveligt tilstået drabet overfor sin ex-kone samt en tidligere fængselsansat, som han følte sig fortrolig med, ligesom han også under en afhøring i et dansk fængsel i 2016 skulle have tilstået overfor dansk og finsk politi. Her skulle han have fortalt, at han begik overfaldet for at frarøve ofrene deres værdier.

Dog ville den drabssigtede ved den lejlighed ikke officielt tilstå forbrydelsen, da han var bange for at få en lang fængselsstrag, og under den nuværende retssag i Finland har danskeren erklæret sig uskyldig.

Såfremt den 52-årige dansker kendes skyldig i tiltalen for mord og mordforsøg, vil anklagemyndigheden kræve ham idømt fængsel på livstid.

Du kan se et 15 minutter langt indslag om mordmysteriet i videoen her

Powered by Labrador CMS