Her skal Danmarks nye maritime uddannelser ligge

Foto: Green Chameleon, Unsplash.

7.500 nye uddannelsespladser uden for de største byer. Det er ét af de tiltag, regeringen foreslår i et nyt stort udspil med navnet ’Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund’

Publisert Sist oppdatert

Mange danskere har de seneste årtier oplevet, at der er blevet længere til uddannelse, til sygehuset og til politistationen, eller at byens hovedgade er blevet fyldt med tomme butiksruder og har mistet sin funktion som samlingspunkt.

Den udvikling skyldes årtiers fejlslagen centralisering, hvor uddannelsesmuligheder og arbejdspladser er flyttet ind til de større byer – og dermed væk fra de områder af landet, hvor næsten hver anden dansker fortsat bor. Regeringen ønsker derfor nu at vende denne udvikling med en lang række nye initiativer.

Der skal være bedre mulighed for at uddanne sig i hele Danmark. Derfor søsætter regeringen en ambition om 7.500 nye uddannelsespladser uden for de fire største byer. De første 25 mulige uddannelser sættes med udspillet på uddannelseskortet i hele landet.

”Vi går op imod mange års centralisering med et markant løft af uddannelsesmulighederne uden for de største byer. Der skal være gode muligheder for uddannelse uanset, om du kommer fra Thisted eller København,” siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Frederikshavn skal ifølge udspillet huse en ny maritimuddannelse, Sønderborg og Thisted får hver en maskinmesteruddannelse mens Fredericia skal uddanne maskiningeniører.

Powered by Labrador CMS