Nyeste video: Her er status på kemikaliebrand

Nyeste video: Her er status på kemikaliebrand

Situationen er foreløbig status-quo for det blot tre måneder gamle containerskib X-Press Pearl, der er tæt på at være helt udbrændt. Myndighederne frygter stor forurening.

Publisert Sist oppdatert
Nyeste video: Her er status på kemikaliebrand

Det nybyggede containerskib, der i en uge har været i brand ud for storbyen Colombo i Sri Lanka, er endnu ikke sunket, men ifølge den seneste opdatering fra den srilankanske flåde, så er det nu kun et spørgsmål om tid.

Derfor forbereder de lokale myndigheder sig i øjeblikke på at skulle i gang med en større rengøring af området, som man frydter vil blive slemt tilredt med diverse kemikalier og olie, som stadig befinder sig ombord på skibet.

X-Press Pearl har allerede tabt adskillige containere i vandet, og efter en voldsom eksplosion tirsdag har ilden på skibet, der i weekenden ellers så ud til at være under kontrol, atter fået fat i fartøjet, der nu er i fare for at knække midt over.

Et bjærgningshold fra Smit Salvage har siden fredag været tilstede ved ulykken, hvor bugserbåde udstyret med vandkanoner har forsøgt at hjælpe med slukningsarbejdet, men efter tirsdagens eksplosion har også bjærgningsholdet måtte evakueres fra det brændende skib.

X-Press Pearl, der blev leveret fra Zhoushan Changhong værftet i Kina i februar i år og har en kapacitet på 2.743 TEU, sejlede rundt med flere brandfarlige kemikalier i lasten, og det er en kemisk reaktion af disse, der formodes at være årsagen til den voldsomme brand.

Status quo of fire-stricken #MVXPressPearl lying off Colombo harbour this morning. #srilanka_navy together with other stakeholders working at full force to mitigate damage to marine eco-system. pic.twitter.com/35IANdy5xf

— The Sri Lanka Navy (@srilanka_navy) May 27, 2021

Powered by Labrador CMS