Begrænsning på færgepassagerer ophæves

Begrænsning på færgepassagerer ophæves

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
fisk
Fiskehandlere får ekstra kontrolbesøg i 2022

Begrænsning på færgepassagerer ophæves

Begrænsningen i antallet af passagerer på færger er ophævet. Dermed kan der nu kommer flere billetter til salg til sommerafgangene.

Skal man til eksempelvis Læsø eller Bornholm på en af de store rejsedage i juni og juli, skal man lige nu kigge langt efter en billet. Rigtig mange sommerafgange på landets færger er for længst udsolgte, og en af årsagerne er, at færgerne har sejlet med begrænset kapacitet som følge af Covid-19.

Men Transportministeriets retningslinjer om begrænsning af kapacitet er netop ophørt, og det er godt nyt for færger og sommergæster.

”Denne melding betyder helt konkret, at vi kan sætte nogle flere billetter til salg på alle afgange, og dermed også på de nuværende udsolgte afgange,” siger Carsten Jensen, administrerende direktør i Molslinjen i en pressemeddelelse.

Med flere færgebilletter følger muligheden for at flere turister kan booke ferie på de danske øer og komme på tværs af Danmark uden at møde udsolgte afgange.

”Vi vil altid gerne sejle med så mange passagerer som muligt, og vi kan se, at efterspørgslen mange steder lige nu er større end udbuddet. Nu kan vi skrue op for kapaciteten, men vi holder naturligvis fast i alle gældende forholdsregler om afstand, hygiejne og mundbind,” siger Carsten Jensen.

Sløjfningen af retningslinjerne om kapacitet kommer forud for offentliggørelsen af regeringens sommerpakke. Her er afsat 110 millioner kroner til indenrigstransport, men det udestår stadig, hvordan de præcis skal udmøntes.

”Med muligheden for fyldte færger og en kommende sommerpakke har vi grundlaget for en rigtig god dansk færgesommer. Vi ser meget gerne, at sommerpakken bliver bredt ud over hele sommeren, så øerne ikke bliver helt overrendt i en kort periode. Det er samtidig vigtigt, at genvejsfærgerne også får del i pakken. De binder landsdelene sammen og udgør en vigtig del af infrastrukturen i Danmark,” siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

(Visited 2 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS