Danske Maritime revser IMO: Useriøst!

Danske Maritime revser IMO: Useriøst!

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag

Danske Maritime revser IMO: Useriøst!

Danske Maritime har ikke mange roser tilovers for IMO efter et fem dage langt møde om drivhusgasser ikke ligefrem bragt store resultater med sig. Det skriver de i en pressemeddelelse.

I den forgangne uge har der været afholdt intersessional møde om drivhusgasser i IMO. Et fem-dages-møde som skal skabe grundlag for, hvad der kan vedtages på IMO’s miljøkomitémøde (MEPC 76) i juni 2021, men fra dansk side kan Danske Maritime endnu engang konstatere, at resultatet er en tynd kop te, lyder det fra organisationens administrerende direktør Jenny Braat.

”Det har været fortvivlende at konstatere, at diskussionerne hænger fast i ambitioner, som i overvejende grad er business as usual, og som ikke engang skaber klarhed eller anviser en sikker vej mod opfyldelse af de overordnede krav i IMO´s initial strategy for reduktion af drivhusgasemissioner. En række lande udtrykker en manglende vision og vilje til at indgå de helt afgørende aftaler, som skal sikre, at emissionerne reduceres med mindst 40 procent i 2030 – på trods af, at dette blev aftalt som et af de overordnede mål for flere år siden. Så vi træder vande, og det er helt uacceptabelt, at der sås tvivl om og bruges tid på aftaler, der burde være en selvfølgelighed. Vi burde tværtimod kunne forvisse verdenssamfundet om, at IMO kommer til at levere i henhold til sin egen strategi,” siger Jenny Braat i en pressemeddelelse.

Med Danske Maritimes øjne viser forhandlingerne om carbon intensity indicators, at flere lande og interesseorganisationer er regulært uambitiøse. Dette skaber helt indlysende tvivl om, hvorvidt strategimålene kan nås eller ej.

”Det er utrolig useriøst. Vi burde bruge energien på at vise, hvordan skibsfarten kan gøres CO2-neutral, og at der er mange udviklede og velafprøvede teknologier, som kan indbygges i verdensflåden allerede nu. Fodslæbende forhandlinger som disse koster både tid og muligheder på verdensplan. Den globale skibsfart kunne være markant mere klima- og miljøvenlig, hvis IMO og verdenssamfundet turde stille flere krav,” siger Jenny Braat.

”Danske Maritime ser gerne meget højere ambitioner for reduktion af drivhusgasemissioner, og vi har gennem CESA kommunikeret vore anbefalinger. Vi kan dog konstatere, at flere andre gennem fremsendelser til IMO forundret konstaterer, at der er meget lille appetit blandt rederier for at gennemføre retrofit af energibesparende teknologi. Det, synes jeg, er svært at forstå, når det er velkendt, hvor stor en forskel det kan gøre for klima- og miljøaftrykket fra et skib.”

En mulig vej i forhandlingerne kan blive, at lande som repræsenterer forskellige økonomiske og teknologiske stadier, bliver mødt med “differentiated responsibility”. Det vil sige, at industrilande, der har økonomiske og teknologiske muskler, men som historisk også har tegnet sig for betydelige drivhusgasemissioner til atmosfæren, nu forventes at påtage sig et større ansvar, herunder også et ansvar om at agere.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS