MARTEC jubler over regeringens uddannelsesudspil

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Fire på stribe
Fiskerne siger nej til kamera-overvågning
Christiansoefarten
Christiansø-færge håber også på gratis sommersejlads
Søfartsstyrelsen tilbageholder fragtskib efter grundstødning
Søfartsstyrelsen tilbageholder fragtskib efter grundstødning

Det maritime uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn er yderst begejstrede for regeringens udspil om at åbne nye uddannelsespladser uden for landets fire største byer. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Der er stor begejstring for det nye udspil hos det maritime uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn, som i flere år har oplevet fremgang på de videregående uddannelser, selv om institutionen er placeret uden for de fire største studiebyer. Det samme gælder for de maritime ungdomsuddannelser, der tiltrækker unge fra hele Danmark.

”Vi oplever, at vores studerende vælger os, fordi der er høj kvalitet i uddannelserne og et godt studiemiljø, hvor studerende og undervisere mødes i dagligdagen. Vi siger godmorgen til hinanden på gangen, hjælper hinanden og har et uformelt og hyggeligt miljø, hvor både studerende og medarbejdere trives. Samtidig har vi en tilpas størrelse, så vi har kræfter og økonomi til at udvikle uddannelserne og være ambitiøse i vores forsknings-og udviklingssamarbejder,” siger direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.

Læs også: Her skal Danmarks nye maritime uddannelser ligge

Ifølge regeringens nye udspil skal MARTEC være med til at starte en ny uddannelse indenfor skibsteknik og maritim konstruktion, og det er noget, de føler sig godt klædt på til.

”Vi har længe haft ønsket om at starte dette helt nye og vigtige uddannelsestilbud, som vi har udviklet i tæt samarbejde med erhvervet, kommunen, regionen og øvrige interessenter i det Blå Danmark. Derfor glæder vi os utroligt meget til at trække i arbejdstøjet og komme i gang,” siger Pia Ankerstjerne.

I udspillet præsenterede regeringen også planer om at etablere en ny maskinmesteruddannelse i Thisted, og her kunne det meget vel tænkes, at MARTEC ligeledes vil forsøge at få en finget med i spillet.

”Vi vil afsøge mulighederne for at etablere et attraktivt udbud i Thisted i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner og erhvervet i området. Det går vi i gang med, når de politiske forhandlinger er afsluttet,” siger direktøren.

I dag uddannes hvert år cirka 130 maskinmestre i Frederikshavn, og jobmarkedet efterspørger flere med den brede tekniske lederuddannelse. Ledigheden blandt maskinmestre er i dag tæt på 0 procent.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Foto Visit Greenland Unsplash
Rusland presser på - Vil samarbejde med Grønland om fiskeri
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge

RELATED POSTS