MARTEC jubler over regeringens uddannelsesudspil

0

Det maritime uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn er yderst begejstrede for regeringens udspil om at åbne nye uddannelsespladser uden for landets fire største byer. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Der er stor begejstring for det nye udspil hos det maritime uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn, som i flere år har oplevet fremgang på de videregående uddannelser, selv om institutionen er placeret uden for de fire største studiebyer. Det samme gælder for de maritime ungdomsuddannelser, der tiltrækker unge fra hele Danmark.

”Vi oplever, at vores studerende vælger os, fordi der er høj kvalitet i uddannelserne og et godt studiemiljø, hvor studerende og undervisere mødes i dagligdagen. Vi siger godmorgen til hinanden på gangen, hjælper hinanden og har et uformelt og hyggeligt miljø, hvor både studerende og medarbejdere trives. Samtidig har vi en tilpas størrelse, så vi har kræfter og økonomi til at udvikle uddannelserne og være ambitiøse i vores forsknings-og udviklingssamarbejder,” siger direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.

Læs også: Her skal Danmarks nye maritime uddannelser ligge

Ifølge regeringens nye udspil skal MARTEC være med til at starte en ny uddannelse indenfor skibsteknik og maritim konstruktion, og det er noget, de føler sig godt klædt på til.

”Vi har længe haft ønsket om at starte dette helt nye og vigtige uddannelsestilbud, som vi har udviklet i tæt samarbejde med erhvervet, kommunen, regionen og øvrige interessenter i det Blå Danmark. Derfor glæder vi os utroligt meget til at trække i arbejdstøjet og komme i gang,” siger Pia Ankerstjerne.

I udspillet præsenterede regeringen også planer om at etablere en ny maskinmesteruddannelse i Thisted, og her kunne det meget vel tænkes, at MARTEC ligeledes vil forsøge at få en finget med i spillet.

”Vi vil afsøge mulighederne for at etablere et attraktivt udbud i Thisted i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner og erhvervet i området. Det går vi i gang med, når de politiske forhandlinger er afsluttet,” siger direktøren.

I dag uddannes hvert år cirka 130 maskinmestre i Frederikshavn, og jobmarkedet efterspørger flere med den brede tekniske lederuddannelse. Ledigheden blandt maskinmestre er i dag tæt på 0 procent.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her