Ørsted i koreansk samarbejde om havvind og brint

Ørsted i koreansk samarbejde om havvind og brint

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

Ørsted i koreansk samarbejde om havvind og brint

Ørsted og koreanske POSCO Group har underskrevet en hensigtserklæring om at udvide samarbejdet med havvindprojekter ud for kysten ved Incheon og om projekter med vedvarende brint. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Korea har sat et ambitiøst mål om at installere 12 GW havvindkapacitet inden 2030. I september 2020 annoncerede den koreanske præsident Moon Jae-in desuden en ‘Green New Deal’ for Korea, der sigter mod at opnå en nettoudledning på nul inden 2050. Med hensigtserklæringen tager Ørsted endnu et vigtigt skridt – i tillæg til selskabets flagskibsprojekter ved Incheon – mod at fremme udviklingen af vedvarende energi i Korea og støtte Korea i landets omstilling til grøn energi.

Ørsted har et veletableret samarbejde med POSCO, som har fungeret som strategisk global leverandør og betroet partner inden for leverance af stål. POSCO’s stålforretning har leveret over 100.000 tons stål til Ørsteds havvindmøllepark Hornsea 1 og tre andre havvindmølleparker. I december 2020 tilsluttede POSCO Group sig den koreanske regerings erklæring om at reducere CO2-udledningerne og fremlagde sin ambition om at blive en førende virksomhed inden for vedvarende brint og blive CO2-neutral inden 2050.

“POSCO betragter sin brintvirksomhed som en af koncernens vækstmotorer, og vi arbejder på at identificere forretningsmuligheder inden for vedvarende brint. Vi håber, at vores forretning inden for vedvarende brint tager fart gennem dette samarbejde med Ørsted. Ved at kombinere Ørsteds driftsmæssige knowhow inden for global udvikling af havvind og vedvarende brint med POSCO-koncernens kapacitet inden for blandt andet byggeprojekter og energi vil begge virksomheder kunne opnå synergier i et fordelagtigt samarbejde,” siger Jung-son Chon, Senior Executive Vice President i POSCO Group.

“Med en vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, har vi forvandlet Ørsted fra et af de energiselskaber, der var mest afhængig af fossile brændstoffer, til verdens mest bæredygtige energiselskab. Vi er fast besluttet på at være en global katalysator for systemiske forandringer og hjælpe lande og virksomheder med at gennemføre deres grønne omstilling ved at opskalere eksisterende grønne energiløsninger, såsom vind og sol, og ved at udvikle og opskalere nye grønne løsninger, såsom brint. Det er fantastisk, at vi kan præsentere hensigtserklæringen med POSCO under P4G-topmødet i Korea, som samler førende globale tænkere og beslutningstagere i arbejdet hen imod at opnå FN’s bæredygtighedsmål og skabe en mere bæredygtig verden,” siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted.

Ørsted startede for nylig opførelsen af sit første demonstrationsprojekt for vedvarende brint, H2RES, i Danmark og er involveret i ni projekter om vedvarende brint i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS