Stena Line indsætter tredje færge mellem Danmark og Sverige

Stena Line indsætter tredje færge mellem Danmark og Sverige

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at rejse ind i Sverige. De lempede rejserestriktioner gør, at Stena Line vil investere kraftigt i sommerens højsæson.  

Publisert Sist oppdatert
Stena Line indsætter tredje færge mellem Danmark og Sverige

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at rejse ind i Sverige. De lempede rejserestriktioner gør, at Stena Line vil investere kraftigt i sommerens højsæson. Fra juli sejler tre færger dermed igen på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg, når Stena Vinga vender tilbage til sin hjemhavn. Det skriver Stena Line i en pressemeddelelse 

Stena Lines færgerute mellem Frederikshavn og Göteborg er en af virksomhedens største og vigtigste passagerruter. I løbet af et normalt år rejser mere end en million svenskere og danskere, men også tyskere, nordmænd og hollændere, tværs over Kattegat. Under pandemien er antallet af passagerer på Stena Lines færger faldet drastisk, og rederiet har i stedet fokuseret på den vigtige godstrafik mellem de to lande. I takt med at rejserestriktionerne i både Sverige og Danmark er blevet lempet, er passagertrafikken steget igen i løbet af foråret. I maj rejste dobbelt så mange mennesker med færgerne som sidste år. 

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at indrejse i Sverige fra Danmark. Det har ført til, at Stena Line investerer kraftigt i sommerens højsæson. Fra 5. juli sætter Stena Line færgen Stena Vinga tilbage på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg sammen med Stena Danica og Stena Jutlandica, for første gang siden sidste år. I alt vil de tre færger have næsten 80 afgange om ugen. 

”Vi har ventet på det her og er utroligt glade for endelig at mærke vinden i sejlene igen. Vi ved, at der er et stort, ophobet ønske om at komme ud og rejse. Det kan blandt andet ses i vores bookingtal for sommerens højsæson, der er begyndt at tage fart fra skolernes sommerferie og fremefter,” siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter. 

Det er især antallet af passagerer i bil fra alle lande, der stiger, men der er også en stigning i grupperejser med bus og de såkaldte dagsture fra Sverige, hvor passagerne ikke går i land i Danmark. I modsætning til tidligere år vælger flere at booke tidligt, men fleksibelt. 

”Vi ser et tydeligt behov for fleksibilitet, hvor vores kunder har mulighed for at ændre deres rejseplaner med kort varsel, og det er primært de fleksible billetter, der bliver booket. Vores kundeundersøgelser viser også, at vores passagerer sætter pris på de særlige sikkerhedsforanstaltninger, vi har indført ombord for at sikre en sikker rejse, og de værdsætter også den mulighed, som færgen giver for at bevæge sig frit rundt og få frisk havluft,” siger Elisabeth Lönne. 

Powered by Labrador CMS