Dansk salg af vindmøllepark til Norge er afsluttet

Dansk salg af vindmøllepark til Norge er afsluttet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag

Dansk salg af vindmøllepark til Norge er afsluttet

Ørsted har afsluttet frasalget af 50 procent af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 i Holland til Norges Bank Investment Management 

I forlængelse af meddelelsen udsendt den 7. april 2021 har den danske vindgigant Ørsted afsluttet frasalget af 50 procent af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 i Holland til Norges Bank Investment Management. 

Den samlede værdi af transaktionen er cirka 1,375 milliarder euro (cirka 10,2 milliarder kroner). Som en del af aftalen vil Ørsted fortsætte med at levere langsigtede drifts- og vedligeholdelses-ydelser (O&M) fra sin O&M-base i Vlissingen i Holland. Derudover får NBIM leveret netbalanceringsydelser af Ørsted samt en langsigtet afsætningskanal for den vedvarende elektricitet, der genereres af Borssele 1 & 2. 

“Som en af verdens største institutionelle investorer gør Norges Bank Investment Management en forskel ved at foretage bæredygtige investeringer. Vi er glade for at kunne byde NBIM velkommen som partner på Borssele 1 & 2, som er et skelsættende projekt for Hollands omstilling til vedvarende energi, og vi er glade for at støtte NBIM i deres strategi om at investere i aktiver inden for vedvarende energiinfrastruktur,” sagde kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, Martin Neubert, da frasalget blev offentliggjort. 

“Vi er meget glade for at samarbejde om Borssele 1 & 2 med Ørsted, der er markedsleder inden for havvind. Vi er glade for at have foretaget vores første investering i unoteret, vedvarende energiinfrastruktur, og vi ser frem til at arbejde sammen med Ørsted om at levere grøn energi til hollandske husstande,” lød det fra Mie Holstad, Chief Real Assets Officer hos Norges Bank Investment Management ved samme lejlighed. 

Aftalen markerer NBIM’s første investering i unoteret, vedvarende energiinfrastruktur. 

(Visited 6 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS