Billige rejser og gratis færger: Her er hele aftalen

Billige rejser og gratis færger: Her er hele aftalen

Der er indgået politisk aftale om en sommer- og erhvervspakke for 2021. Den betyder blandt andet, at det igen i år bliver muligt at rejse billigt med kollektiv transport og gratis med færger.

Publisert Sist oppdatert
Billige rejser og gratis færger: Her er hele aftalen

Aftalen indebærer følgende:

Det bliver gratis for gående, cykler og biler med handikapparkeringskort at sejle indenrigs i Danmark og mellem Ystad og Rønne.

  • Tilbuddet vil gælde i juli, august og september 2021, og det er op til færgeoperatørerne selv at fastlægge den gratis periode, hvis selskabet ønsker at deltage i ordningen.

Det bliver muligt at købe et rejsepas til fri rejse med al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

  • Tilbuddet vil gælde fra den 27. juni til den 9. august 2021.
  • Rejsepasset omfatter rejser med DSB- og Arriva-tog, busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.
  • Der vil blive udbudt mindst 66.000 rejsepas. Det endelige antal afhænger af den aftale, der nu skal indgås med operatørerne.
  • Rejsepasset vil koste 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn mellem 12-15 år. Børn under 12 år rejser gratis ifølge med voksen i forhold til gældende rejseregler.
  • Passene bliver solgt efter først-til-mølle-princippet via rejsepas.nu. Det vil også være muligt at købe dem fysisk på DSB’s tre betjente salgssteder i henholdsvis Aarhus, Odense og København.
Powered by Labrador CMS