Erhvervspakken kommer den maritime industri til gode

Erhvervspakken kommer den maritime industri til gode

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Millionbøde og fængsel: Krav om hårde straffe i Dan-Bunkering-sag
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

Erhvervspakken kommer den maritime industri til gode

Danske Maritime ser stort potentiale i den nyligt offentliggjorte erhvervspakke, som de mener vil komme den danske maritime industri til gode.

Et bredt flertal i Folketinget har netop præsenteret en sommer- og erhvervspakke, og for menige danskere vil gratis færgebilletter igen i år nok være det, der fænger mest. Med maritime industribriller er det dog aftalens eksportpakke, som er mest interessant. Denne udmønter eksportreserverne fra sidste års aftale om udbetaling af resterende to ugers indefrosne feriemidler, eksportpakke og reserve til forlængelse af hjælpepakker. Denne afsatte 80 millioner kroner i 2021 til opfølgning på eventuelle aktuelle eksportbehov og/eller yderligere ønsker fra genstartteamene og 75 millioner kroner årligt i 2021-2023 til yderligere initiativer, der styrker dansk eksport.

Den maritime industri er fortsat udfordret af de mange rejserestriktioner rundt i verden, som kræver andre løsninger, foreksempel bilaterale aftaler med de vigtigste lande for eksport. Men pakken giver en hjælpende hånd og særligt følgende initiativer er relevante:

  • Videreførelse af puljen til grøn omstilling med fokus på maritime test- og demonstrationsprojekter samt implementering af nyudviklede og ikke markedsmodne grønne løsninger i skibe og havne. Midlerne udmøntes som en videreførelse af særpuljen fra efteråret 2020 i regi af EUDP.
  • Udstationering af IMO-attaché, hvor Danmarks maritime klimadiplomati styrkes ved løft af Danmarks interessevaretagelse i FN’s Søfartsorganisation (IMO) gennem IMO-attaché på ambassaden i London samt opnormering af Søfartsstyrelsens arbejde på det internationale klimaområde.

Disse to punkter er vigtige at bemærke, siger Jenny Braat, Danske Maritimes administrerende direktør, som er glad for, at også eksportvirksomheder som den maritime industri er tænkt ind i aftalen:

”Det viser, at man på Christiansborg har lyttet til vores beskrivelse af, hvor store vanskeligheder der fortsat er forbundet med at have hele verden som sin arbejdsplads, og hvor store udfordringer vi oplever i IMO, hvis tempo mildt sagt ikke er befordrende for den globale grønne omstilling af skibsfarten. Derfor er en ny dygtig attaché vigtig for branchen. Samtidig er det positivt, at der afsættes midler til videreførelse af programmet under EUDP, så vi gennem både vigtige demonstrationsprojekter og på anden vis kan illustrere, hvor mange stærke danske løsninger der findes indenfor grøn omstilling, energieffektivitet og andet,” lyder det fra direktøren.

“Jeg havde selvfølgelig gerne set, at beløbene var større, simpelthen for at reflektere det store potentiale, disse produkter og ydelser har, men det er et positivt skub i den rigtige retning, som forhåbentlig også vil få yderligere effekt med en målrettet markedsføring af Danmark og danske løsninger. Særligt inden for grønne maritime teknologier har Danmark gode muligheder, hvis vi formår at vise omverdenen, hvad vi kan, men det er svært at lave opsøgende salg, når verden er delvist nedlukket, så vi hilser sommer- og erhvervspakken velkommen,” siger Jenny Braat.

Se hele indholdet af erhvervspakken her

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS