Bæredygtigt fiskeri er en forudsætning for, at vi kan spise fisk

Foto: Marine Stewardship Counsil
Foto: Marine Stewardship Counsil

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Fire på stribe
Fiskerne siger nej til kamera-overvågning
Christiansoefarten
Christiansø-færge håber også på gratis sommersejlads
gitte henning ny
Rederiet Gitte Henning går helt ”grønt” med nybygning

I dag er World Ocean Day – En dag, som FN markerer for at fejre livet i vores have, men også for at fremhæve vigtigheden af ​​at beskytte havene og livet under overfladen. Årets tema er derfor ‘Liv og levebrød’.

Havets økosystemer og de dyr og mennesker, der er afhængige af dem, er i dag truet af overfiskeri, udnyttelse, eutrofiering (når et havområde bliver for næringsrigt) og klimaændringer.

“World Ocean Day den 8. juni er en vigtig dag, fordi det giver anledning til, at vi tænker over, hvordan vi benytter os af havets ressourcer på en bæredygtig måde. Overfiskeri er en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og produktivitet. MSC tilbyder et alternativ til de forbrugere, der ønsker at bidrage til bæredygtigt fiskeri ved selv at tage et aktivt valg,” siger Linnéa Engström, MSC programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen i en pressemeddelelse.

Mere end 400 MSC-certificerede fisk over hele verden er allerede førende inden for bæredygtigt fiskeri, fordi de følger MSC’s standard for bedste fiskeripraksis. Dette svarer til ca. 15 procent af verdens fangster. Næsten alle MSC-certificerede fiskere har såkaldte betingelser knyttet til deres certificering. Betingelserne har til formål at forbedre fiskerierne yderligere og sikre, at de lever op til nyeste viden. Ved at opfylde betingelserne foretages forbedringer i det certificerede fiskeri, som ellers ikke ville have fundet sted. For at opfylde betingelserne arbejder fiskerne sammen med myndigheder og videnskabelige institutioner. Et eksempel er et rejerfiskeri i Island, der understøtter forskning i kolonier af havsvampe ved at kortlægge disse på havbunden. Svampekolonier er vigtige økosystemer på havets bund og følsomme over for f.eks. bundtrawl.

“ISF’s (Islandsk Bæredygtigt Fiskeri) rolle er at søge og vedligeholde MSC-certificeringer for den islandske skaldyrsindustri. Bæredygtighed har været central for den islandske fiskeriforvaltning i årtier, hvilket er afgørende for at kunne nå betingelserne i vores MSC-certificerede fisk,” siger Mr. Kristinn Hjálmarsson, projektleder for ISF.

Ved at vælge bæredygtig certificeret fisk, når du handler, har du som forbruger mulighed for at støtte de fiskere, der forbedrer deres fiskeri og dermed bidrager til at vi også på lang sigt kan få glæde af havets ressourcer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Foto Visit Greenland Unsplash
Rusland presser på - Vil samarbejde med Grønland om fiskeri
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge

RELATED POSTS