Bulker angrebet to gange i Guinea Bugten

Bulker angrebet to gange i Guinea Bugten

En bulker blev onsdag forsøgt angrebet af bevæbnede pirater hele to gange i løbet af kort tid, da den sejlede igennem Guinea Bugten.

Publisert Sist oppdatert
Bulker angrebet to gange i Guinea Bugten

Risikoniveauet i Guinea Bugten er fortsat på et kritisk niveau, efter den 63.500-dwt store bulker CP Tianjin onsdag blev antastet af seks bevæbnede mænd 220 sømil ud for Lagos i Nigeria.

Bulkeren var heldigvis eskorteret af et privat sikkerhedsfartøj, hvorfor angrebet hurtigt blev afbrudt, men da vagtskibet senere lod CP Tianjin sejle videre selv, vendte piraterne atter tilbage for at angribe.

Skibets fribord på 11,2 meter har dog sandsynligvis gjort det vanskeligt for de bevæbnede pirater at gå om bord, hvorfor bulkeren slap for yderligere problemer.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Diaplous Maritime Services er risikoen for angreb i Guinea Bugten fortsat er på et kritisk niveau.

“Hændelser forventes højst sandsynligt dagligt, og som sådan skal skibe, der opererer i regionen, fortsat udøve maksimal årvågenhed og afbødning, hvor det er muligt,” lyder det fra sikkerhedsfirmaet til TradeWinds.

Powered by Labrador CMS