Øredøvende larm: Hornet i bund for de søfarende

Øredøvende larm: Hornet i bund for de søfarende

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Øredøvende larm: Hornet i bund for de søfarende

På den internationale dag for de søfarende den 25. juni vil skibe verden over lade deres horn tude for at hylde de søfarende, som under pandemien ofte må tage ekstra lange tørner.

Der bliver en øredøvende larm klokken 12 fredag den 25. juni. Her vil skibe verden over trykke hornet i bund og lade larmen hylde de søfarende, der med store personlige ofre har holdt verdenshandlen flydende under covid-19 pandemien.

Også danske skibe vil deltage i eventet, der under det engelske navn #ShoutOutForSeafarers campaign, vil hylde de søfarende verden over.

”Vores gode søfolk har om nogen taget en for holdet under coronakrisen. De lukkede grænser og mange rejserestriktioner har betydet, at mange af dem har måttet være meget længere tid væk fra deres familie end normalt, mens de har holdt verdenshandlen flydende og os allesammen forsynede. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan være med til at sætte fokus på deres store indsats,” siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Selvom det for medlemsrederierne hos Danske Rederier går bedre med at skifte besætninger end i starten af coronakrisen, så er der stadig udfordringer, der kræver håndholdte indsatser. På verdensplan vurderer den globale shippingorganisation ICS, at 200.000 søfarende er påvirket af coronakrisen.

”Vi håber selvfølgelig, at vi nu med sommeren og vaccinernes komme har set det værste af coronakrisen, men udfordringerne med besætningsskifte forsvinder desværre ikke bare sådan lige. Derfor er jeg også glad for, at et bredt flertal i Folketinget for nyligt forlængede ordningen for besætningsskift i Københavns lufthavn. Det gør en kæmpe forskel, og vi er super-glade for opbakningen fra vores folkevalgte,” siger Anne H. Steffensen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS