Efter genåbningsaftale: DI savner fokus på rejseregler

Efter genåbningsaftale: DI savner fokus på rejseregler

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
hsf-1-768x219
DFDS køber HSF Logistics Group for 2,2 milliarder
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

Efter genåbningsaftale: DI savner fokus på rejseregler

I Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) glæder man sig over udvidede åbningstider, hævet forsamlingsloft og mindre behov for coronapas og mundbind, men efterlyser samtidig fokus på rejseregler.

I nat er regeringen og partierne bag genåbningsplanen blevet enige om yderligere genåbning af det danske samfund. Det indebærer blandt andet mindre brug af mundbind fra mandag, udvidelse af åbningstider for restaurationsbranchen fra på fredag og et hævet forsamlingsloft på 250 personer fra 1. juli. Derudover udfases coronapasset også gradvist.

“Coronapasset har været et effektivt men midlertidigt værktøj til at åbne mere af Danmark, som ellers ville have været lukket ned. Det er godt, at der nu er mindre behov for at bruge det inde for landets grænser. Fremover skal det digitale coronapas først og fremmest bruges internationalt til at give danskerne og virksomhederne de bedste muligheder for hurtigt og sikkert at kunne krydse grænserne igen,” siger Dansk Industri’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren slår dog fast, at det stadig haster med at få gjort noget ved rejserestriktionerne, som både rammer trængte erhverv, erhvervsrejsende og turister.

“Virksomhederne inden for turisme, oplevelser og luftfart er fortsat meget hårdt ramt, og ser lige nu ind i sommer nummer to med alt for få kunder. Her skal vi som samfund sikre, at de sunde virksomheder har en chance for at komme igennem krisen. Derfor burde kompensationsordninger forlænges til 1. oktober, og det er afgørende at få gang i rejser igen,” lyder det fra direktøren.

“Mens eksporten af varer nu synes at fungere igen, så lider eksporten af services hårdt på grund af rejserestriktionerne. Og det samme gør turismen. Vi har et behov for, at raske borgere kan rejse over grænserne til gavn for samhandel og turisme. Derfor er det stadig meget vigtigt at få fjernet unødig isolation og bremser for indrejse,” slutter Lars Sandahl Sørensen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Foto Twitter Dominic Dyer
Fire spækhuggere skudt - Sælger kødet for 50 kroner kiloet
Foto Royal Arctic Line
Royal Arctic Line sender atter skib til Antarktis
Torsk
Trods små torskekvoter: Fiskere får ikke hjælp fra ministeren
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier
Kok dræber kaptajn ombord på bulk carrier

RELATED POSTS