Ørsted tilslutter sig norsk havvindkonsortium

Ørsted tilslutter sig norsk havvindkonsortium

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Fire på stribe
Fiskerne siger nej til kamera-overvågning
Christiansoefarten
Christiansø-færge håber også på gratis sommersejlads
gitte henning ny
Rederiet Gitte Henning går helt ”grønt” med nybygning

Ørsted tilslutter sig norsk havvindkonsortium

Danske Ørsted tilslutter sig konsortiet med Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco og etablerer et langsigtet partnerskab om at udvikle havvind i Norge.

Den norske del af Nordsøen rummer et stort potentiale for udvikling af havvindmølleparker i stor skala, der kan levere grøn energi til norske hjem og virksomheder, og potentielt også til andre lande omkring Nordsøen gennem det havbaserede elnet, som der er behov for til at muliggøre den store udbygning af havvind i hele Europa frem mod 2050. Havvind og havbaseret elnet vil tilsammen skabe en rentabel løsning for Norge, bruge den fleksible vandkraft i Norge og levere billig vedvarende energi.

De tre parter ser samarbejdet som det perfekte match i forhold til at realisere havvindprojekter i stor skala kombineret med et havbaseret elnet. Konsortiet har til sigte at levere både bundfast og flydende havvind, samtidig med at den norske forsyningskæde udvikles til den forventede, omfattende udbygning af havvind i Norge og i Europa.

Ørsted, Hafslund Eco og Fred. Olsen Renewables er ligeværdige partnere i konsortiet, der vil ansøge om udviklingstilladelser i begge de områder, der er udpeget af den norske regering, nemlig Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Den forestående tildelingsrunde forventes at omfatte op til 4,5 GW på tværs af de to områder, og det tekniske potentiale er endnu højere.

Den norske regering har været frontløber i forhold til at understøtte den tidlige udvikling af flydende havvind, og konsortiet vil arbejde tæt sammen med den stærke lokale forsyningskæde for at bygge videre på Norges strategiske position inden for flydende havvind, særligt i Utsira Nord-området.

“Vi er meget glade for at komme ind på det norske marked for havvind med Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco, hvis store erfaring inden for vedvarende energi, elmarkeder, havvindsforsyningskæden og infrastruktur gør dem til de perfekte partnere for os. Vi mener, at konsortiet står meget stærkt i forhold til at konkurrere om både bundfast og flydende havvind i de områder, der forventes udbudt af den norske regering,” siger regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted, Rasmus Errboe.

“I tillæg til den omfattende erfaring, som Hafslund Eco og virksomheder relateret til Fred. Olsen har opbygget inden for vedvarende energi, elnet og havvind, bringer Ørsted verdens længste erfaring og de dybeste kompetencer inden for udvikling af leverandørkæder i denne industri. Det har resulteret i en betydelig mængde nye lokale grønne arbejdspladser inden for havvind. Fred. Olsen-relaterede virksomheder har i mange år arbejdet succesrigt sammen med Ørsted i hele verden om at udvikle stærke forsyningskæder inden for transport, installation, opgradering og vedligeholdelse af havvindmøller. Her har vores virksomheder oplevet Ørsteds kompetencer og ønske om at udvikle reelle lokale arbejdspladser,” lyder det fra Anette Olsen, administrerende direktør for Bonheur og ejer af Fred. Olsen & Co.

“Et havbaseret elnet kombineret med havvind vil skabe en rentabel løsning for Norge og levere billig vedvarende energi med henblik på elektrificering og grøn industriel vækst. Ørsted har i mange år gået forrest, når det kommer til at sænke prisen på havvind, hvilket er en stor fordel på rejsen mod at realisere havvind i Norge og bidrage til fremtidig eksport af norske løsninger,” siger administrerende direktør for Hafslund Eco, Finn Bjørn Ruyter.

Illustration: Ørsted
(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Foto Visit Greenland Unsplash
Rusland presser på - Vil samarbejde med Grønland om fiskeri
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
gitte henning ny
Rederiet Gitte Henning går helt ”grønt” med nybygning

RELATED POSTS