Skandaleramt byggeprojekt ramt af overenskomstkrav

0
Skandaleramt byggeprojekt ramt af overenskomstkrav

Skandaleramt byggeprojekt ramt af overenskomstkrav

Metal Maritime og 3F Sømændene har i fællesskab rejst krav om overenskomst på skibe beskæftiget med byggeriet på Femern Bælt.

I tæt samarbejde har 3F Sømændene og Metal Maritime nu rejst krav om overenskomst på de fartøjer, som det hollandske entreprenørkonsortium Fehmarn Belt Contractors har indchartret i forbindelse med byggeriet af Femernforbindelsen.

Overenskomstkravet gælder for alle søfarende personalekategorier på fartøjerne. Det skriver Danmarks største maritime faglige organisation, CO-Søfart, på sin hjemmeside.

Læs også: 28 søfolk anholdt og sigtet for ulovligt arbejde

Byggeprojektet og arbejdsforholdene på Femern Bælt har flere gange været genstand for debat – senest da 28 russiske søfolk på to slæbebåde blev anholdt og udvist for ikke at have opholds- og arbejdstilladelse.

Læs også: Sømænd eskorteret ud af krigsskib

Hos 3F Sømændene og Metal Maritime er konklusionen, at maritim aktivitet på den danske kontinentalsokkel og med base i dansk havn er en del af det danske arbejdsmarked, uanset hvor fartøjet er registreret og uanset de søfarendes nationalitet.