Store muligheder for maritime virksomheder i Finland

Store muligheder for maritime virksomheder i Finland

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Fisketrawler
Finanslovsaftale - Kæmpe område uden trawlfiskeri
hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia

Store muligheder for maritime virksomheder i Finland

Danske virksomheder har gode muligheder på det finske maritime marked, og der er ligeledes basis for flere givende samarbejder, nu hvor pandemien er ved at slippe sit tag i branchen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Maritime.

Det blev onsdag beskrevet på et webinar arrangeret af ambassaden i Helsinki og Danske Maritime. Her fik de 70 registrerede deltagere et godt indblik i de muligheder, som skibsbygningsmarkedet i Finland rummer efter covid-19 med deltagelse af maritime virksomheder fra begge lande.

Fra den finske industri var der oplæg fra Rauma Marine Constructions, der bygger blandt andet krydstogtskibe, ro-ro skibe og isbrydere samt fra Merima, som især leverer interiør til passagerskibe. Disse gav deltagerne en god indsigt i, hvordan det går med skibsbygningen i Finland, der ligesom i mange andre lande har oplevet forsinkelser og enkelte annulleringer af ordrer på grund af krisen. Men nu er der optimisme hos begge virksomheder på grundlag af godt fyldte ordrebøger flere år frem.

Finland er blandt andet i kraft af godt samarbejde på tværs af branchen, dygtige medarbejdere og anvendelsen af state-of-the-art teknologi blandt verdens førende leverandører til krydstogtmarkedet. Begge de to finske virksomheder fortalte, at de allerede samarbejder med flere danske leverandører, men at de gerne udvider samarbejdet med flere virksomheder.

Begge virksomheder lægger stor vægt på at samarbejde med virksomheder, der er førende inden for udvikling og levering af innovative maritime produkter og løsninger. Ønsker en dansk virksomhed at komme i betragtning, lød anbefalingen, at jo bedre leverandøren kan præsentere sit produkt og herunder visualisere fordelene ved produktet, desto lettere kan virksomheder som Rauma anbefale produktet i sin dialog med skibsdesignere, værfter og redere.

Beretningerne fra de finske virksomheder blev krydret med et oplæg fra brancheforeningen Finnish Marine Industries, som fortalte, at skibsbygning og maritim industri er en strategisk vigtig sektor for Finland, som beskæftiger 30.000 medarbejdere og har en eksportandel på over 90 procent. Der er med andre ord god grund til, at danske maritime virksomheder ser mod Finland.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Foto Twitter Johan Norrman, Chef for den svenske kystvagt
Voldsom brand på tysk bulkcarrier ud for Göteborg
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet

RELATED POSTS