Her er indholdet i første EU-UK-aftale om fiskekvoter

Fiskeriminister, Rasmus Prehn. Foto: regeringen.dk
Fiskeriminister, Rasmus Prehn. Foto: regeringen.dk

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Fisketrawler
Finanslovsaftale - Kæmpe område uden trawlfiskeri
hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia

De sidste detaljer er nu på plads i EU og Storbritanniens første fælles aftale om fiskekvoter efter Brexit. Se indholdet her.

For nylig fik danske fiskere klarhed over det vigtige fiskeri i britiske farvande for resten af året. Det skete, da EU og Storbritannien landede den første fælles aftale om fiskekvoter, siden briterne forlod EU.

Nu er de sidste detaljer faldet på plads, så fiskeriminister Rasmus Prehn og alle de øvrige EU-fiskeriministre kan fortælle om det konkrete indhold i aftalen.

Rasmus Prehn er først og fremmest positiv over for, at der efter hårde forhandlinger endelig ligger en aftale, der skaber klarhed for danske fiskere. Dog er han opmærksom på, at eksempelvis kvoten for den vigtige industrifisk tobis bliver lidt lavere, end hvad den biologiske rådgivning lægger op til.

”Det er træls, at briterne har stillet sig uden for EU, og det har været hårde forhandlinger. En pris, vi har måttet acceptere i sidste ende for en aftale, er den lidt lavere kvote på tobis. Men min klare vurdering er, at dansk fiskeri står bedre i det lange løb i en aftale med briterne end uden, da det er nu vi skal lægge byggestenene til et tæt samarbejde, hvor vi har reel og fuld adgang til de vigtige britiske farvande,” siger fiskeriministeren.

På baggrund af aftalen forventes den danske kvote for tobis at komme til at ligge på 86.651 tons, mens den danske kvote for sperling forventes at blive 116.447 tons.

”Aftalen skal være med til at sikre, at vi også ud i fremtiden har adgang til hinandens farvande. Det har været meget på bordet denne første gang med briterne uden for EU, men vi arbejder hele tiden på at styrke samarbejdet, så vi kan sikre de bedst mulige vilkår for danske fiskere,” siger Rasmus Prehn.

De danske kvoter er med forbehold for, at Kommissionens forslag endnu ikke er fremsat. Hertil skal der fra visse kvoter fratrækkes reduktioner som følge af undtagelser fra landingsforpligtelsen.

Efter godkendelse af aftalen vil Kommissionen fremsætte et forslag til implementering i EU af aftalen, hvor også de danske kvoteandele vil fremgå.

Læs også: Se Danmarks forventede kvoter for 2021

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Foto Twitter Johan Norrman, Chef for den svenske kystvagt
Voldsom brand på tysk bulkcarrier ud for Göteborg
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet

RELATED POSTS