Tysk turist vil bekæmpe havfald i Hirtshals

Tyske Patrik Sigwart har siden barnsben besøgt Danmark en gang om året. Foto: Hirtshals Havn
Tyske Patrik Sigwart har siden barnsben besøgt Danmark en gang om året. Foto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Den tyske turist Patrik Sigwart har doneret hele 24.000 kroner til Søværnets Havmiljøvogterkampagne til indkøb og opstilling af to havfaldsdispensere i Hirtshals.

At komme havfald til livs kan være en både lang og sej kamp. En tysk turist har imidlertid valgt at tage kampen op ved at donere to havfaldsdispensere, som skal opsættes på stranden i Hirtshals.

Såvel Hirtshals som de øvrige kystbyer i Hjørring Kommune besøges hvert år af mange turister, der i særdeleshed tiltrækkes af de kilometerlange sandstrande og naturen langs vestkysten. Der er dog fortsat alt for mange, der bruger havet som skraldespand. De mange emballager, tomme flasker og lignende – såkaldt havfald – skæmmer ikke blot havet og stranden men udgør også en trussel for både fugle og fisk, som risikerer at blive viklet ind i affaldet eller spise det.

Dette problem vil den tyske turist Patrik Sigwart nu gøre noget ved. Derfor har han valgt at donere hele 24.000 kroner til Søværnets Havmiljøvogterkampagne til indkøb og opstilling af to havfaldsdispensere i Hirtshals. Dermed giver Patrik en kæmpe håndsrækning til det frivillige arbejde med at fjerne plastik og andet havfald fra de danske strande.

“Jeg har altid elsket mine mange ferier i Danmark – først som barn sammen med mine forældre og senere på egen hånd som voksen. Men mit første besøg i Hirtshals var dog helt specielt. Jeg følte mig straks hjemme. Menneskene, byen, lyset, havnen, fyret, stranden og de lækre friskfangede fisk. Og så elsker jeg at blive ‘gennemtævet’ af en efterårsstorm på Vendsyssels kyst. Hver gang jeg er her, vil jeg ikke rejse tilbage,” fortæller Patrik Sigwart.

I mange år har såvel erhvervet i Hirtshals som Hirtshals Havn sammen med Hjørring Kommune ydet en stor indsats for bæredygtighed og den grønne omstilling; Eksempelvis har fiskerne i adskillige år sorteret og taget affald med ind fra havet. Hirtshals Havn har løbende indført initiativer så som udskiftning af glødepærer til LED, opsætning af solceller, affaldssortering samt installation af et strømbesparende el-system. Dertil kommer at Hjørring Kommune har valgt at gå forrest i kampen for naturen som en såkaldt naturkommune, hvor både private og kommunale arealer har fået lov til at vokse vildt til fordel for bierne og sommerfuglene.

Af denne grund er det en glædelig nyhed for både Hirtshals Havn og Hjørring Kommune, at tyske Patrik Sigwart ønsker at bidrage til bekæmpelsen af havfald i og omkring Hirtshals.

Over 28.000 frivillige havmiljøvogtere kæmper for at komme havfald til livs. Foto: Hirtshals Havn
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS