Afspærret: Dansk havn evakueret efter fund af mine

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Hanstholm Havn blev onsdag afspærret og evakueret, da et udenlandsk fiskefartøj onsdag fandt en hornmine og læssede den af på havnen.

Publisert

I alt næsten 100 personer i Hanstholm fik sig onsdag lidt mere spænding end vanligt, da et hollandsk fiskefartøj fandt en mine og læssede den af på havnen. Det fik nemlig politiet til at afspærre og evakuere cirka 40 bygninger i en radius af 400 meter fra minen.

I flere timer opfordrede politiet derfor til, at alle holdt sig på behørig afstand af havnen, indtil de atter havde fået bragt minen væk.

Søværnet vurderede, at der var tale om en mine fra anden verdenskrig på 227 kilo, og at den havde en funktionsdygtig sprængladning og detonator.

Normalvis vil farligt gods som en mine blive læsset af længere ude på havnen, men det skere altså ikke sket i dette tilfælde, skrev Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Først sent onsdag eftermiddag kunne politiet ophæve sin afspærring på havnen, da Søværnets Dykkertjeneste sejlede ud med minen til Vigsø Bugt fem kilometer ud for kysten. Her blev den omkring klokken 20.30 bragt til sprængning under vand. Inden blev der blive lavet nogle mindre sprængninger for at advare havets dyreliv.

Powered by Labrador CMS