Video: Sultestrejkende besætningen får lov at forlade bulker

0
Video: Sultestrejkende besætningen får lov at forlade bulker

Video: Sultestrejkende besætningen får lov at forlade bulker

Besætningen fra en forladt bulker har langt om længe fået lov til at forlade det store fartøj.

Besætningen fra den forladte bulker Ula har afsluttet deres sultestrejke og vil snart være på vej hjem til deres familier. Det oplyser fagforeningen International Transport Workers Federation (ITF).

Bulkeren Ula blev forladt af sin ejer Aswan Trading and Contracting ud for Irans kyst i 2019, hvor rederiet efterlod de 25 besætningsmedlemmer uden hverken økonomisk støtte, en destinationshavn eller deres lønninger.

Fagforeningen ITF trådte ind for at hjælpe besætningen med tilbagebetaling og havde delvist held med at få udbetalt en del af deres lønninger, men i 2020 løb sagen ind i corona-krisen, der betød, at besætningen ikke kunne få lov at stå af i Kuwait på grund af landets coronarestriktioner.

Det fik besætningen til at igangsætte en sultestrejke, som altså nu er slut, efter de langt om længe har fået lov at gå i land.

Udbetalingen af resterne af besætningens lønninger hænger fortsat i en tynd tråd. Ifølge ITF skal det resterende beløb indhentes ved af sælge det efterladte skib, men for at det kan lade sig gøre, skal sagen først en tur i retten.