Her er den nye direktør hos Hirtshals Havn

Hirtshals Havn lægger igen i år areal til Naturmødet. Foto: Hirtshals Havn
Hirtshals Havn lægger igen i år areal til Naturmødet.

Efter et udbytterigt rekrutteringsforløb er Hirtshals Havns nye direktør nu fundet. Fra 1. august 2021 bliver det den 46-årige Per Holm Nørgaard, som kommer til at stå i spidsen for Hirtshals Havn.

Publisert

Per Holm Nørgaard kommer fra en stilling hos Blue Water Shipping, hvor han siden 2018 har været ansat som Director PMO. Over to omgange har Per Holm Nørgaard samlet set været ansat hos Blue Water Shipping i 22 år, hvoraf de fleste har været i forskellige lederstillinger. Foruden sin ledelsesmæssige erfaring medbringer Per Holm Nørgaard også stor viden og kompetencer inden for strategiarbejde og -implementering, procesoptimering samt organisationsudvikling.

Da Hirtshals Havn for et par måneder siden indledte søgningen efter en ny havnedirektør, oplevede havnen generelt en stor interesse omkring stillingen. Efter en intensiv rekrutteringsproces med et stærkt felt på 39 ansøgere faldt valget fra en enstemmig bestyrelse på Per Holm Nørgaard som Hirtshals Havns nye direktør.

“Vi har været igennem en meget spændende og lærerig proces, og vi er stolte over, at en så kompetent profil har valgt at dedikere sig til den fremtidige udvikling af Hirtshals Havn. Vi er sikre på, at Per Holm Nørgaard er den helt rette til at stå i spidsen for havnens forestående opgradering, og vi glæder os til at byde ham velkommen,” siger Anker Laden-Andersen, Bestyrelsesformand for Hirtshals Havn.

Hirtshals Havn offentliggjorde i maj sine planer om at opgradere havnen til en version 2.0. Udviklingsplanerne omfatter, sammen med en stor fysisk havneudvidelse og facilitetsforbedring, ambitionen om at blive den grønneste trafikhavn i Europa på gods, transport og logistikløsninger samt produktionen af grønne brændstoffer.

“Hirtshals Havn står på tærsklen til en spændende fremtid, som jeg glæder mig til at blive en del af. Fra tidligere har jeg stor erfaring med at omsætte strategier til virkelighed, og hvis vi alle løfter i samlet flok, er jeg sikker på, at vi nok skal nå sikkert i mål. Sammen skal vi sørge for kontinuerligt at udvikle havnen og derved skabe de bedst mulige rammebetingelser for vores ejere, kunder, brugere og lokalområdet,” siger Per Holm Nørgaard.

Den kommende havnedirektør er oprindeligt uddannet luftfragtspeditør – en uddannelse, som han siden hen har suppleret; først med en Pre MBA og efterfølgende en Executive MBA in Strategic Thinking, begge fra Business Institute i Aalborg. Foruden sin tid i Blue Water Shipping har Per Holm Nørgaard også arbejdet nogle år som selvstændig og haft en baggrund i forsvaret. De mange erfaringer, som han har gjort sig undervejs, har givet Per Holm Nørgaard en klar rettesnor for, hvad der for ham er godt lederskab.

“Gennem årene er jeg blevet meget bevidst om, at resultater ikke kan skabes af en mand alene – men derimod af et samlet team. Samtidig har jeg lært vigtigheden af grundig forberedelse; Hvis man er grundigt forberedt, er det langt lettere at eksekvere, og man kan bedre håndtere uforudsigeligheder,” lyder det fra Per Holm Nørgaard, som vil gøre brug af disse erfaringer i sit nye job.

Per Holm Nørgaard tiltræder stillingen som direktør hos Hirtshals Havn per 1. august 2021. Han tager over fra Andreas Duus, som siden 9. marts 2021 har fungeret som konstitueret direktør på havnen.

Powered by Labrador CMS