Video: Nu lyder hornene – Glædelig Søfarendes Dag

Video: Nu lyder hornene – Glædelig Søfarendes Dag

Lige nu lader skibe verden over deres horn tude for at hylde de søfarende, som under pandemien ofte må tage ekstra lange tørner.

Publisert Sist oppdatert
Video: Nu lyder hornene – Glædelig Søfarendes Dag

Lige nu lyder der en øredøvende larm, når skibe verden over trykke hornet i bund og lade larmen hylde de søfarende, der med store personlige ofre har holdt verdenshandlen flydende under covid-19 pandemien.

Også danske skibe deltager i eventet, der under det engelske navn #ShoutOutForSeafarers campaign, hylder de søfarende verden over.

”Vores gode søfolk har om nogen taget en for holdet under coronakrisen. De lukkede grænser og mange rejserestriktioner har betydet, at mange af dem har måttet være meget længere tid væk fra deres familie end normalt, mens de har holdt verdenshandlen flydende og os allesammen forsynede. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan være med til at sætte fokus på deres store indsats,” siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Selvom det for medlemsrederierne hos Danske Rederier går bedre med at skifte besætninger end i starten af coronakrisen, så er der stadig udfordringer, der kræver håndholdte indsatser. På verdensplan vurderer den globale shippingorganisation ICS, at 200.000 søfarende er påvirket af coronakrisen.

”Vi håber selvfølgelig, at vi nu med sommeren og vaccinernes komme har set det værste af coronakrisen, men udfordringerne med besætningsskifte forsvinder desværre ikke bare sådan lige. Derfor er jeg også glad for, at et bredt flertal i Folketinget for nyligt forlængede ordningen for besætningsskift i Københavns lufthavn. Det gør en kæmpe forskel, og vi er super-glade for opbakningen fra vores folkevalgte,” siger Anne H. Steffensen.

I dag laver vi noget larm for de søfarende! Glædelig “Søfarendes dag” #blaadk #dkpol pic.twitter.com/QVYhJwnuCA

— Danske Rederier (@DanishShipping) June 25, 2021

Powered by Labrador CMS