Dansk fiskeri: Havvindmøllepark skal væk fra Hesselø

Arkivfoto: Matt Artz / Unsplash
Arkivfoto: Matt Artz / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

Efter Energistyrelsen har valgt at sætte udbuddet omkring havvindmøllerparken ved Hesselø på pause er næste skridt at finde en helt ny placering. Det mener Danmarks Fiskeriforening.

Energistyrelsen har valgt at sætte udbuddet omkring havvindmøllerparken ved Hesselø på pause, da der er fundet forhold på havbunden, der sætter spørgsmålstegn ved, om den valgte placering af havvindmølleparken, er egnet.

Det er en nyhed, der vækker håb hos formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

“Havvindmølleparken ved Hesselø lukker fiskeriet fra Hundested, Grenaa og Gilleleje Havn, og det er et stort slag mod Kattegatfiskerne. Det mener vi er meget uhensigtsmæssigt, og det strider lodret imod princippet om, at den grønne omstilling ikke må koste arbejdspladser. Derfor opfordrer jeg politikerne til, at de nøje genovervejer placeringen nu, hvor de får en tænkepause inden udbuddet fortsætter. Min anbefaling er klar. Find en anden placering til havvindmølleparken,” siger Svend-Erik Andersen.

Beslutningen om, at placere havvindmølleparken ved Hesselø blev truffet i 2020 i forbindelse med Klimaaftale om energi og industri som stort set samtlige partier i Folketinget stod bag. I Danmarks Fiskeriforening er man af den klare overbevisning, at Folketingets partier ikke blev tilstrækkeligt informeret om de negative følgevirkninger for dansk fiskeri og for de havne, der er berørte. Derfor opfordrer Danmarks Fiskeriforening Regeringen til at indkalde aftalekredsen hurtigst muligt med henblik på at finde en ny placering af havvindmølleparken.

“Jeg håber, Regeringen hurtigst muligt indkalder partierne bag aftalen sådan, at partierne kan blive ordentligt informeret om den seneste udvikling i sagen, og om konsekvenserne for dansk fiskeri ved at placere havvindmølleparken ved Hesselø. Jeg er sikker på, der kan findes en løsning, hvor vi både får plads til havvindmøller og til fiskeriet. Derfor håber jeg, at politikerne beslutter sig for at sadle om, for der er brug for, at vi hurtigt kommer videre fra den her situation. Det er både til gavn for klimaet og for fiskeriet,” lyder det fra Svend-Erik Andersen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS