Her er entreprenøren, der skal bygge Vordingborgs nye havn

Etape 4. Foto: Vordingborg Havn
Etape 4. Foto: Vordingborg Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Vordingborg Kommunes største anlægsprojekt skal bygges af M.J. Eriksson A/S i samarbejde med Norrecco og arkitekt- og ingeniørrådgiverfirmaet, Sweco. Projektet er den nye etape på Vordingborg Havn, der udgør omkring 200.000 kvadratmeter havneareal samt 160 meter kaj.

”Vi har igennem hele tilbudsfasen haft en rigtig god dialog med Vordingborg Havn, og vi er derfor meget glade for, at opgaven nu er tildelt M.J. Eriksson, så vi kan fortsætte det positive samarbejde. Vi har stor erfaring med udførelse af landindvinding og havneudvidelser fra tilsvarende projekter rundt om i hele landet, og entreprisens omfang og indhold giver os mulighed for bringe mange af vores fagkompetencer i spil på den front. Samtidig har vi mange dygtige medarbejdere med bopæl på Sydsjælland og øerne, som i de næste 4-6 år kan se frem til fast arbejdsadresse,” siger projektchef Dennis Laursen fra M.J. Eriksson.

Salgsdirektør fra Norrecco, Peter Arevad ser også frem til at komme i gang med projektet.

”Norrecco glæder sig over at være en del af det hold, som skal etablere den næste havneudvidelse i Vordingborg. Norrecco kan herigennem bidrage med kompetencer indenfor jordhåndtering samt gennem vor markedsforankring sikre tilførsel af de ønskede mængder,” siger Peter Arevad.

Vordingborg Havn har solid erfaring med nyttiggørelses -og landindvindingsprojekter, blandt andet igennem sit partnerskab i EU Interreg projektet DUAL Ports. Havnen har siden den seneste udvidelse haft en stigende efterspørgsel fra virksomheder, der ønsker at etablere sig på havnen, men på trods af udvidelsen, der blev færdig i 2019, er al plads udlejet. På nuværende tidspunkt er der venteliste på virksomheder, der ønsker at etablere sig på havnen i Vordingborg.

”Vi er utroligt glade for at M.J. Eriksson og deres samarbejdspartnere skal stå for den nye etape, som er et helt enestående og visionært projekt af sin art, og vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet,” lyder det fra havnedirektør Jan-Jaap Cramer.

”Vordingborg Havn støtter op om kommunens vedtagne strategier og vil til en hver tid arbejde for at bidrage til og skabe rammer for erhvervsudviklingen i Vordingborg Kommune. Udvikling er altafgørende for, at vi nu og i fremtiden kan tiltrække bosætning, skabe vækst og styrke økonomien. Vi skal huske at give os selv et skulderklap og være stolte af, at der faktisk er investeringslystne virksomheder, der ser et kæmpe potentiale i Vordingborg Kommune,” udtaler Havnebestyrelsesformand Poul A. Larsen, som også glæder sig meget over, at M.J. Eriksson A/S skal stå i spidsen for projektet.

Projektet forventes at tage 4-6 år. I den tid skal der bruges arbejdskraft – både til selve anlægsarbejdet, men der vil også afledt beskæftigelse. Desuden vil de virksomheder, der på nuværende tidspunkt allerede har lagt billet ind på at leje de fremtidige havnearealer betyde arbejdspladser i kommunen. Virksomhederne omfatter både traditionelle shippingvirksomheder, entreprenører, transportører og jordhåndteringsfirmaer og senest Vordingborg Biofuels, der vil producere grønt brændstof.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS