Vattenfall bygger kæmpe lager på vestjysk havn

Illustration: Vattenfall
Illustration: Vattenfall

Esbjerg Havn skal lægge addresse til Vattenfalls største lager i Nordeuropa. Her skal der huses kritiske hovedkomponenter og reservedele.

Publisert

Esbjerg Havn skal huse Vattenfalls største lager i Nordeuropa på i alt 2.100 kvadratmeter indendørs og 8.200 kvadratmeter udendørs. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Planen er, at det bliver fra disse faciliteter i Esbjerg, at størstedelen af Vattenfalls vindmølleparker i Nordeuropa skal forsynes med reservedele.

”Esbjerg Havn er det helt rigtige sted for os at placere sådan et lager på grund af den centrale placering i Nordeuropa og den professionelle havnedrift. Det vil give os en stordriftsfordel, frem for at have essentielle hovedkomponenter opbevaret på mindre lokationer rundt omkring og er en vigtig del af vores ambitioner om at se vækst af vindmølleparker på tværs af Nordeuropa,” siger Pia Bonding, Head of Integrated Operations i Vattenfall.

Vattenfall driver i øjeblikket over 1.300 land- og havvindmøller i Nordeuropa fordelt over parker fra Nordsverige over Danmark til Tyskland og Holland. Allerede i dag overvåges parkerne fra Vattenfalls kontor i Esbjerg og fremadrettet vil byen altså også være omdrejningspunkt for et centralt lager til disse parker.

Powered by Labrador CMS