Kolding Havn i stor havneudvidelse

Lystbådehavn Nord, der nu inddrages til erhvervshavn. Foto Kolding Havn
Lystbådehavn Nord, der nu inddrages til erhvervshavn. Foto Kolding Havn

Havnen i Kolding skal udvides med 230 meter ny kaj i tilknytning til et 54.000 kvadratmeter stort areal på land til pakhuse, vejanlæg og kajnære områder.

Publisert

Kolding Havn har behov for nye arealer til den fremtidige havnedrift, og udvider med 230 meter ny kaj i tilknytning til et 54.000 kvadratmeter stort areal på land til pakhuse, vejanlæg og kajnære områder. Udvidelsen sker på bekostning af den nuværende Lystbådehavn Nord. Det skriver Kolding Havn i en pressemeddelelse.

”Det er et vigtigt projekt for Kolding Havn, som giver os større fleksibilitet på fremtidens havn med helt nye faciliteter tilpasset vores primære marked,” siger Anders Vangsbjerg Sørensen, administrerende direktør på Kolding Havn.

“Samlet set bliver det en over 100 millioner kroner sag at udvide havnen på nordsiden, alt inklusive – men den nøjagtige pris har vi først efter en udbudsrunde, hvor anlægsprisen selvfølgeligt afhænger af markedsprisen på det tidspunkt, vi har mulighed for at realisere havneudvidelsen. Straks, vi har muligheden, er vi klar, slutter havnedirektøren om megaprojektet, der forventes at kunne realiseres på to – tre år fra det endelige startskud, når Lystbådehavn Nord flytter,” siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

Havnens kommende udvidelse skal tjene som erstatningsarealer for en del af den jord, som Kolding Havn sælger til Kolding Kommune, primært på Sydhavnen og ved inderhavnen.

Provenuet fra havnens frasalg af jordarealer skal i høj grad finansiere det nye område til Kolding erhvervshavn.

Powered by Labrador CMS