Stenrev genetableres – Bedre levevilkår for havdyr

Mere liv under vandet. Foto: Miljøministeriet
Mere liv under vandet.

For at skabe mere liv under havoverfladen har miljøminister Lea Wermelin og SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet besluttet, at der skal etableres et stort stenrev ud for Taarbæk i Øresund.

Publisert

Gemmesteder for småfisk og krebsdyr. Bedre levevilkår for eksempelvis pigget søsol og nøgensnegle. Masser af føde til større dyr som fisk, marsvin, sæler og fugle.

Stenrev bidrager til mere liv under havet og nu vil miljøminister Lea Wermelin, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet etablere stenrev i Øresund. Der er tale om et stort biodiversitetsrev ud for Taarbæk i Øresund.

“Livet i havet er noget af det vildeste natur, som vi har herhjemme. Og det er under pres. Stenrev er en sjælden naturtype i Danmark, fordi mange sten igennem tiden er blevet fisket op. Nu tager vi et godt skridt på vejen med et nyt stenrev, som skal give tangskove og mere liv under overfladen. Vi giver lidt af det tabte tilbage til naturen, så nye levesteder kan opstå til glæde for både planter, fisk og andre vandlevende dyr, og de mange fugle, der er så afhængige af havet,” siger miljøminister Lea Wermelin.

Midlerne, der skal bruges til at etablere stenrev, kommer fra natur- og biodiversitetspakken, som blev vedtaget i december sidste år. I den forbindelse afsatte regeringen og SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet 10 millioner kroner til forbedring af havmiljøet, som nu udmøntes til stenrev i Øresund.

Powered by Labrador CMS