Sea Center Hanstholm bliver en del af kommende havnedomicil

Foto: Hanstholm Havn
Foto: Hanstholm Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande

Hanstholm Havn har iværksat et målrettet arbejde mod at skabe et internationalt erhvervshus for aktører, der er dagsordensættende inden for fiskeribranchen, og havnen arbejder nu målrettet med at finde de rette beboere til huset. Den første aftale er netop kommet på plads med projektet Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren.

Efter at have gennemgået en stor udvidelse har Hanstholm Havn søsat et målrettet arbejde mod at skabe Danmarks førende havn for handel, bearbejdning og opdræt af fisk – og samtidig Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn. Den vision skal et moderne og innovativt erhvervshus med arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’ være med til at realisere ved at tiltrække virksomheder, organisationer og andre aktører, der arbejder aktivt for udvikling inden for fiskeribranchen.

Hanstholm Havn har nu indgået en aftale med projektet Sea Center Hanstholm, der vil rykke ind i det nye havnehus, når det står klar. Projektet Sea Center Hanstholm hører under fødevareklyngen Food Cluster Thy, som har til formål at skabe endnu større værdi af de fødevareprodukter, som Thy er kendt for – herunder den friske fisk. Sea Center Hanstholm vil skabe faciliteter i ’Fiskeriets Hus’, hvor fiskerisektoren kan teste nyt udstyr, prøveproducere fiskeprodukter, gennemføre laboratorieforsøg og afholde kurser og konferencer.

Kersti Haugen, der er sekretariatsmedarbejder i Food Cluster Thy, ser frem til at realisere Sea Center Hanstholm i nær forbindelse til industrien på Danmarks førende konsumfiskerihavn.

“At blive en del af Hanstholms Havns målrettede arbejde mod at etablere ’Fiskeriets Hus’ er et vigtigt skridt mod en fysisk forankring af Sea Center Hanstholm. Hanstholm er et kraftcenter for den fiskeforarbejdende industri i Nordeuropa, og det er derfor helt essentielt at skabe et udviklingsmiljø i direkte forbindelse til industrien, hvor både etablerede virksomheder og iværksættere kan modne og videreudvikle deres ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter,” lyder det fra Kersti Haugen.

Det kommende havnedomicil ’Fiskeriets Hus’ skal – udover at skabe rum for selvstændige aktører som finder det givende at være under et toneangivende tag for udvikling af dansk fiskeri – samtidig rumme et nationalt videnscenter for bæredygtigt fiskeri. Centeret skal blandt andet arbejde for at udvikle fremtidens fiskeredskaber, optimere restprodukter fra fiskeriet og skabe teknologier for bedre udnyttelse af kvoter og fangster. Samtidig skal et stort oplevelsescenter gøre besøgende klogere på fiskeriet og være med til at tilberede frisk Hanstholm-fisk i et showkøkken.

Havnedirektør Nils Skeby er ikke i tvivl om, at Hanstholm med ’Fiskeriets Hus’ bliver et toneangivende anker for fremtidens fiskeri – et fyrtårn for udvikling, samarbejde og oplevelser relateret til havnen og den store fiskeindustri. Nils Skeby er derfor begejstret for det netop igangsatte arbejde frem mod at finde de rette beboere til det kommende havnedomicil, som vil transformere Hanstholm Havn til dansk fiskeris epicenter.

“Der er mange processer forbundet med formgivningen af ’Fiskeriets Hus’, og havnen arbejder derfor målrettet hen imod at skabe den rette konstellation af beboere og partnere til huset. Det handler om at sammensætte de rette brikker for at sikre et innovativt og topprofessionelt hus, som kan give fiskerisektoren de bedste forudsætninger for at afprøve nye ideer og samtidig sikre en toneangivende udvikling af fremtidens fiskeri, hvor et nært samarbejde mellem forskning og praksis er helt centralt,” siger han.

Nils Skeby tror på, at projektet Sea Center Hanstholm kan bidrage til et stærkt udviklingsmiljø i ’Fiskeriets Hus’ i nær forbindelse til den lokale fiskeindustri – og samtidig være en naturlig medspiller for det nationale videnscenter for bæredygtigt fiskeri.

Det nye havnedomicil, der foreløbig har arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’ vil efter planen blive realiseret inden udgangen af 2023.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler