Ny rapport: Så meget forurener offshore-industrien i Nordsøen

Ny rapport: Så meget forurener offshore-industrien i Nordsøen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

En af forsvarets redningshelikoptere
Stor redningsaktion - Forsvaret leder efter forsvundet sømand
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Ny rapport: Så meget forurener offshore-industrien i Nordsøen

En ny rapport konkluderer den danske olie- og gasproduktions potentielle miljøpåvirkninger på havmiljøet i Nordsøen.

Rapporten ”Effects of oil and gas production on marine ecosystems and fish stocks in the Danish North Sea” er resultatet af et litteraturstudie af den danske olie- og gasproduktions potentielle påvirkninger på havmiljøet i Nordsøen med fokus på økosystemer og fiskebestande.

Studiet fokuserer alene på potentielle påvirkninger fra den danske olie- og gasindustri og omfatter de forskellige faser af olie- og gasproduktionen, herunder efterforskning, installation, drift og nedlukning.

Rapporten konkluderer, at de største påvirkninger på havmiljøet fra den danske olie- og gasproduktion stammer fra udledninger af produceret vand – det vil sige vand fra brøndene, som dannes, når der produceres olie og gas, og som indeholder kemikalier og olierester, emissioner til atmosfæren fra afbrænding af gas med efterfølgende potentiel aflejring til havmiljøet samt generering af undervandsstøj.

Mulige negative påvirkninger på fiskebestande i områder med forskellige intensiteter af udledt produceret vand er blevet undersøgt i en matematisk model. Denne analyse viste ingen negativ indvirkning af olie- og gasproduktionen på fiskebestandene.

Der er samtidig foretaget en analyse af de kumulative påvirkninger af forskellige menneskelige aktiviteter. Resultaterne indikerer, at de største påvirkninger på havmiljøet i Nordsøen stammer fra kommercielt fiskeri, tilførsel af næringsstoffer og forurening med miljøfarlige stoffer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
einar-jonsson-zGahmtfFMgU-unsplash
Venstre-politiker vil skyde halvdelen af sælerne i Østersøen
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS