Dansk havn skal finde formlen på bæredygtigt kontorbyggeri

Visualisering af kontorhus. Foto: Port of Aalborg
Visualisering af kontorhus. Foto: Port of Aalborg

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

En af forsvarets redningshelikoptere
Stor redningsaktion - Forsvaret leder efter forsvundet sømand
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
Imponerende video: Se slæbebåd redde containerskib fra kollision
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Port of Aalborg vil sammen med den globale materieludlejer LOXAM skabe et Svanemærkede kontorhus for at spare på kemien i byggeriet og sikre et sundt indeklima.

I de seneste år har svanemærket byggeri været genstand for stigende efterspørgsel, da de svanemærkede byggerier er kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol samt høj byggeteknisk kvalitet. Og i dag bygges der alt fra svanemærkede lejligheder og huse til daginstitutioner. Dog kan den bæredygtige certificering endnu ikke opnås til kontorbyggerier, men det sætter ikke en stopper for Port of Aalborgs ambitioner om at bygge med de svanemærkede materialer.

Port of Aalborg har nemlig indgået en aftale med den verdensomspændte materieludlejer LOXAM om et nyt kontorhus, der opføres med materialer, der lever op til Svanemærkningens skrappe krav om blandt andet kemi, et sundt indeklima og udledning af CO2.

Claus Burgaard, der er Construction Manager hos Port of Aalborg, fortæller, at målet med det nye kontorhus er at få erfaringer med den bæredygtige byggemetode.

“Vi har valgt at anvende svanemærkede materialer til det nye kontorhus, da vi vil være med til at fremme bæredygtigt byggeri og begrænse kemien i nybyggeri. Selvom vi ikke kan opnå det officielle Svanemærke, vil vi søge inspiration i andre svanemærkede bygninger såsom skoler og børnehaver, som godt kan opnå certificeringen,” siger Claus Burgaard.

Ifølge salgs- og marketingdirektør Nick Rønsner fra LOXAM glæder man sig over Port of Aalborgs beslutning om at bygge med svanemærkede materialer, som både fremmer cirkulær økonomi og reducerer klimabelastningen:

“I vores kommercielle strategi lægger vi stor vægt på miljø og bæredygtighed, og vi støtter op om øgede krav og ønsker fra vores kunders side. Derfor hilser vi også ambitionerne til vores nye lokaler velkomne,” siger Nick Rønsner.

Enemærke & Petersen er husentreprenør på det nye kontorhus, som bliver 356 kvadratmeter stort og skal rumme kontorfaciliteter, butik, showroom og velfærdsfaciliteter til LOXAMs ansatte. Ifølge lovgivningen skal byggerier over 1.000 kvadratmeter fra 2023 livscyklusvurderes, og fra 2025 gælder det alt nybyggeri. Derfor har Port of Aalborg besluttet allerede nu at livscyklusvurdere det nye kontorhus i samarbejde med Enemærke & Petersen samt lave byggepladsen emissionsfri ved ikke at benytte diesel og benzin i byggeperioden.

“Vi vil gerne have, at vores byggepladser er så bæredygtige så muligt, så derfor har vi haft virkelig god dialog med Port of Aalborg om svanemærket byggeri og om emissionsfrie byggepladser. Det er alletiders, at Port of Aalborg er med på det, og at rådgiverne også straks griber den. Det giver energi i projektet og er grønt samarbejde, når det er bedst,” fortæller Enemærke & Petersens afdelingsleder, Nikolaj Glyø.

Det nye, bæredygtige kontorhus skal opføres på Olievej 7.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
filip-gielda-Odv8YNim-fg-unsplash
Én omkommet da jolle kæntrede på grund af for mange fisk
En springende tun
Fiskeristyrelsen tillader øget fiskeri af tun fra Skagen havn
einar-jonsson-zGahmtfFMgU-unsplash
Venstre-politiker vil skyde halvdelen af sælerne i Østersøen
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS