Dansk havn anlægger blomstereng ved erhversområde

Foto: Port of Aalborg
Foto: Port of Aalborg

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Med natur og biodiversitet for øje anlægger Blue World Technologies en 1 hektar stor blomstereng ved erhvervsområdet på Port of Aalborg.

Læbælter, trærækker, blomstrende rabatter og meget mere. Naturen er rykket ind i det industrielle erhvervsområde i Aalborg Øst, hvor flere arealer løbende omdannes fra kortklippede græsplæner til områder med mere biodiversitet.

Gennem de seneste fem år har Port of Aalborg, der driver erhvervsparken, lagt hele 63.800 kvadratmeter om til forskønnelse og biodiversitetsformål, og den udvikling skal fortsætte, forklarer Lasse Frimand Jensen, der er bestyrelsesformand i Port of Aalborgs administrationsselskab Port of Aalborg Logistics.

“Bæredygtig udvikling og realiseringen af FN’s verdensmål er centrale omdrejningspunkter for vores aktiviteter, og ved at omlægge arealer, der ikke benyttes til erhvervsformål, til natur, bidrager vi til at styrke biodiversiteten og derigennem gøre vores erhvervspark grønnere og mere miljøvenlig. Derudover er for eksempel vilde blomster og piletræer også med til lyse op og forskønne et som udgangspunkt råt industri- og logistikcentrum, og vi tror på, at det kan bidrage til at give energi og skabe smil blandt de mange mennesker, der hver dag tager på arbejde på Østhavnen,” siger Lasse Frimand Jensen, der understreger, at flere af Port of Aalborgs kunder hilser tiltagene velkommen.

“At højne biodiversitet og generelt arbejde for bæredygtig udvikling er ikke alene vigtig for os som virksomhed og for vores ejer Aalborg Kommune. Det er også vigtigt for både nuværende og fremtidige kunder og samarbejdspartnere, da den grønne bundlinje i dag spiller en stadigt større rolle hos virksomhederne,” siger han.

En af de virksomheder i erhvervsparken, der i høj grad orienterer sig mod netop den grønne bundlinje, er brændselscelleproducenten Blue World Technologies. Virksomheden, der arbejder for at sikre en markant grønnere transportsektor gennem udvikling og udbredelse af methanolbrændselscelleteknologi, har netop besluttet at følge Port of Aalborgs tiltag ved at anlægge en levende blomstereng på et mere end 1 hektar stort areal.

“Som en virksomhed, der beskæftiger sig med grøn teknologi, kigger vi jo typisk på, hvordan vores produkter kan være med til at gøre en stor forskel på globalt plan, men vi må ikke glemme, at vi også skal forsøge at gøre en forskel lokalt hos os selv, når vi kan. En græsplæne gør ikke meget godt for naturen og biodiversiteten, så derfor har vi nu igangsat anlæggelsen af en stor blomstereng med danske hjemmehørende arter til gavn for både insekter og os, der kigger på arealet hver dag,” forklarer administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies, Anders Korsgaard.

Anlæggelsesarbejdet i form af fræsning og såning er netop udført.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS