Danske Havne: Endelig krydstogtsturister igen

Danske Havne: Endelig krydstogtsturister igen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Foto MSC
Behov for hurtig indsats for at beskytte fiskebestande i Atlanterhavet
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
Foto Fiskeristyrelsen Facebook 2
Sæler contra fiskere
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

Danske Havne: Endelig krydstogtsturister igen

Brancheorganisationen Danske Havne ønsker københavnerne og Copenhagen Malmø Port, CMP, tillykke med de første gæster, der må gå i land fra et krydstogtskib siden Corona-pandemien satte ind.

“Det er kun 350 gæster, men det er alligevel kæmpestort og kan næsten ikke overvurderes.”

Så ligefrem er meldingen fra brancheorganisationen Danske Havne i anledning af, at 350 fuldt vaccinerede turister ombord på krydstogtskibet Vasco Da Gama i eftermiddag kan gå i land på Langelinie i København.

Københavns havn, Cruise Copenhagen og hovedstadens erhvervsliv har længe sukket efter krydstogtsturister. krydstogtindustrien var før Corona-pandemien en hastigt voksende del af turistbranchen, og København havde i 2019 et rekordår med næsten en million krydstogts-turister. Da Coronaen efter årskiftet 2019-20 holdt sit indtog verden over, gik krydstogtsturismen i stå.

Der har i takt med den tiltagende genåbning været nogle få anløb af såkaldte “blue cruises” – krydstogtskibe, der lægger til, men hvor passagererne ikke må gå i land, men dagens anløb i København er det første, hvor passagererne må gå i land og opleve hovedstaden tæt på.

“København har formået at blive en central anløbshavn og krydstogtsby frem til 2019, og det har været trist at se, at en betydelig indtægtskilde for havnen og for byen bare Corona-visnede. Derfor er det stort og glædeligt, at Vasco Da Gamas fuldt vaccinerede passagerer nu må gå i land og nyde København. Endda på en smuk og varm julidag i solskin,” lyder det fra Danske Havne.

Brancheorganisationen ser frem til flere anløb og glade turister resten af sæsonen, både i København og forhåbentligt andre danske havne. Selv om der er meget langt til de godt 935.000 gæster, man nåede at få besøg af for to år siden alene i landets suverænt største krydstogtshavn, København, er dagens anløb en begyndelse, mener man i Danske Havne, der vælger at se optimistisk på fremtidens krydstogtsmuligheder.

Vasco Da Gama, der sejler fra Kiel, ventes at ankomme mellem klokken 12 og 13 i dag og fortsætter sørejsen i morgen torsdag.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

DAnmarks Fiskeriforening PO
Så er den nye fiskeriaftale i havn - Se hvor lidt, der må fiskes
DCIM101MEDIADJI_0387
Se billederne: 2378 besøgende på DanFish's første dag
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Fisketrawler
Hver fisk kan kun fanges én gang
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib

RELATED POSTS